У Черкасах б'ють "жовтогарячих" журналістів

Четвер, 16 грудня 2004, 12:50
У середу ввечері в Черкасах група невідомих напала на співробітника регіонального інформаційного агентства "Контекст-Черкаси" Ігоря Гоцева, який у результаті був жорстоко побитий.

Напад стався на тролейбусній зупинці в Південно-Західному районі, - говориться в повідомленні видання.

За словами потерпілого, один із нападників сказав: "це тобі за те, що робиш "Оранжист".

"Потім пішов град ударів, від яких я знепритомнів. Били в основному по голові, на тілі ран немає. Мені здається, їх було четверо чи п'ятеро, молоді, середнього зросту. Коли прийшов до пам'яті, нападників вже не було", - розповів Гоцев.

Листівка "Оранжист", видавана як додаток до новинної стрічки "Контекст-Черкаси", є своєрідною щоденною газетою постійно діючого наметового містечка опозиції.

Ігор Гоцев, разом з головним редактором агентства Андрієм Лубенським, щовечора доставляв тираж листівки із друкарні в наметове містечко.

"Таким чином, зловмисники легко могли простежити за ними, а сам Ігор Гоцев для нападників був одним з тих, хто приносить листівку в наметове містечко", - говориться в повідомленні.

У редакції інформагентства не виключають, що стеження за журналістами й технічними співробітниками, причетними до створення листівки, ведеться вже давно.

Редакція "Контекст-Черкаси" звернулася в міліцію із вимогою провести ретельне розслідування цього інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування