Ющенко мав померти. У нього імунітет хом'яка?

Четвер, 16 грудня 2004, 13:49
Можливо, для людей діоксини не такі небезпечні, як для піддослідних тварин. Але Ющенко хворітиме ще довгі місяці.

Про це йдеться у статті "Ейджент оранж" на Україні, опублікованій в німецькій газеті "Der Tagesspiegel".

Автор статті, Олександр С. Кекуле (Alexander S. Kekulе) - директор інституту, професор медичної мікробіології в Галле.

Посилаючись на свідчення віденських лікарів про те, що для отруєння Ющенка було використано дозу діоксину в кількості до одного грама, автор статті вказує:

"Теоретично людина, одержавши таку дозу, мала би вже давно вмерти".

За словами автора, якщо дані відповідають дійсності, то "мова йде про присутність в організмі найбільшої кількості отруйної речовини, яка коли-небудь реєструвалася при обстеженні потерпілих".

"Колишній рекорд 1998 року, теж зареєстрований у Відні, було побито майже у 1000 разів", - додає професор.

Олександра С. Кекуле нагадує, що "в ході досвідів на тваринах встановлено, що діоксин у 10000 разів отруйніший, ніж ціанистий калій, у 500 разів - ніж стрихнін", а "мільйонна частина грама вбиває пацюка".

Щодо людини, та навіть невелика кількість сполуки, яка містить хлор (тетрахлоридбензо-парадіоксин, ТССDD), за словами автора, "викликає хлористе запалення сальних залоз, яким, мабуть, страждає також Ющенко".

Разом з тим, підкреслює професор медицини, у людей "дивним чином бували випадки, коли величезні дози діоксину не давали майже ніяких симптомів, крім подібного захворювання шкіри".

У деяких випадках після отруєння діоксином "протягом десятиліть проводилося ретельне обстеження потерпілих, але тривалих наслідків отруєння, що передбачалися, таких, як важкі захворювання печінки або нервової системи, встановлено не було", повідомляє автор.

Із цієї причини, інформує він, "фахівці останнім часом ведуть дискусію з приводу того, чи варто "суперотруту" діоксин вважати дійсно такою отрутною для людини".

"Майже в жодної хімічної речовини токсичність при застосуванні не залежить так сильно від виду тварини, як у випадку з діоксином", - підкреслює медик, кажучи про результати експериментів над тваринами.

Так, за словами професора, "хом'яки переносять дозу у дві тисячі разів більшу, ніж морські свинки". "Очевидно, Гомо сапієнс стійкіший до діоксину, аніж багато піддослідних тварин", - продовжує він.

"Ющенку і його кампанії, яка несе жовтогарячі кольори, залишається сподіватися, що лідер опозиції має імунітет хом'яка, а не морської свинки", - пише Кекуле.

Але все-таки професор припускає, що "якщо отрута потрапила в його (Ющенка) організм дійсно у вересні, то його очікують ще довгі місяці важкої хвороби: запалення сальних залоз і сильні болі можуть посилюватися ще протягом року".

"Про вплив настільки великої дози діоксину на організм людини відомо поки мало", - пише він, і вказує, що в результаті розпилення авіацією США у В'єтнамі засобу для знищення листя на деревах, який містив діоксин, "сотні тисяч дітей народилися каліками".

"Залишається сподіватися, що отрута, використана проти "жовтогарячої революції" на Україні, була менш сильною", - закінчує статтю автор.

"Українська правда"

Читайте:

Експертиза підтвердила – Ющенка труїли. Діоксином

Діоксини в організмі Ющенка – новий рекорд. Звідки отрута, буде відомо до кінця тижня

Зінченка не цікавлять діоксинові рекорди, він хоче поставити крапку

а також:

ВСЕ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування