Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент відхилив антикорупційний закон

Четвер, 16 грудня 2004, 14:12
Верховна Рада України відхилила закон, який встановлює відповідальність посадових осіб виконавчої влади й місцевого самоврядування за протизаконне фінансування судових органів.

За відповідну пропозицію президента, який повернув цей закон у парламент, проголосували в четвер 249 народних депутатів з 421, що зареєструвалися у залі.

Президент вказував, що закон не може бути підписаний, оскільки його положення конкурують із рядом інших статей Кримінального кодексу, що є неприпустимим й ускладнює його застосування.

Крім того, закон не визначає органів, які будуть проводити досудове слідство по справах про протизаконне фінансування судових органів.

Закон, прийнятий парламентом і направлений на підпис президентові, передбачав введення відповідальності за протизаконне фінансування судових органів посадовими особами органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ й організацій або фізичних осіб у будь-якій формі.

Пропонувалося, щоб таке правопорушення каралося позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування