Ющенко покаже, скільки в Суркіса обленерго. І вижене всіх міністрів та керівника "Нафтогазу"

Четвер, 16 грудня 2004, 14:37
Віктор Ющенко після перемоги на виборах планує залишити Володимира Стельмаха главою Нацбанку, а в уряд призначити нових міністрів.

"Моя мета – щоб і в центральному, і в місцевих урядах – ми побачили нові обличчя", - сказав Ющенко на прес-конференції.

Водночас Ющенко відмовився говорити про кандидатів у прем'єри, бо "головний пріоритет зараз – це голосування 26 грудня".

Він додав, що "нові обличчя" також отримає керівництво "національних акціонерних компаній". Він не уточнив, про які структури ідеться – водночас відомо, що в Україні є, наприклад, НАК "Нафтогаз України", "Укртелеком", "Укрпошта", "Укрзалізниця".

Перед цим Ющенко сказав, що "Нафтогаз" і "Укрзалізниця" "працюють на олігархів, а не на бюджет". "Це найбільш корумпований сектор економіки", - додав Ющенко.

Водночас Ющенко схвально відгукнувся про Володимира Стельмаха, якого у четвер Верховна Рада призначила главою НБУ.

"Це професійний, класний, аполітичний банкір. Це банкір, на якого чекав Нацбанк, і він прийняв керівництво НБУ у непростий час", - сказав Ющенко.

Ющенко також розкритикував уряд Януковича за фінансову політику. За його словами, через виплату надбавок до пенсій у вересні середня пенсія тепер становить 320 гривень, в той час як середня зарплата – 748 грн. А для цього показника відповідає пенсія в 240 гривень.

"Таким чином, 80 гривень на кожного пенсіонера в бюджеті немає", - сказав Ющенко.

Він пояснив, що тепер уряд змушений буде протягом двох-трьох років закладати до бюджету виплати дотацій Пенсійному фонду на підтримання такого рівня пенсій.

На думку Ющенка, треба було надлишок коштів у бюджеті пустити не на доплати до пенсій, а на підвищення зарплат – "і з певним часовим лагом пенсії вийшли б на нинішній рівень".

"Але уряд Януковича пішов шляхом солодкої політики", - сказав він, звинувативши Януковича у спробах завоювати голоси виборців шляхом доплат до пенсій.

Ющенко також нагадав Януковичу його слова, що "беспризорных детей он в обиду не даст". "А у бюджеті на фінансування всіх мисливських господарств Держуправління справами грошей закладено більше, ніж на фінансування півмільйона бездомних дітей України!".

"Темпи захворювання на туберкульоз в Україні в п'ять разів вище, ніж у Європі. При цьому на ремонт адміністрації президента виділяється 80 мільйонів гривень, на лікування туберкульозу – 76 мільйонів".

Говорячи про кроки на посаді президента, Ющенко сказав, що треба буде провести ревізію ефективності роботи вільної економічної зони в Донецькій області і "створити рівну конкуренцію".

Також Ющенко хоче, щоб інформація про власників підприємств в Україні була публічною – "щоб люди знали, чий завод або хто відповідає за обленерго".

Ющенко повідомив, що у п'ятницю відвідає Харків, де візьме участь у з'їзді промисловців і підприємців з областей лівобережної України. Форум організований Анатолієм Кінахом.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...