Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Медведчука назвав Путіна агітатором Януковича, а Павловського диверсантом

Четвер, 16 грудня 2004, 14:50
Заступник голови адміністрації президента Василь Базів заявив, що президент Росії Володимир Путін фактично провадив агітацію за одного з кандидатів.

"Нє царскоє ето дєло", сказав він, відповідаючи на питання щодо позиції Путіна в українських виборах, в інтерв’ю Українській службі Бі-Бі-Сів четвер.

"Маю на увазі те, чим займався президент Росії, будучи банальним рядовим агітатором за одного з кандидатів у сусідній державі. Виглядало це дуже непривабливо. Я думаю, що Володимир Володимирович Путін зробить з цього правильні висновки і оцінить відповідно ті поради, які йому давалися", - сказав Базів.

"В результаті дій так званих російських технологів, а я їх називаю – взагалі диверсантів, які працювали під дахом технологів, українсько-російським стосункам був завданий удар. Тому треба виправляти це становище, тому що стосунки України з Росією повинні бути добросусідськими, взаємовигідними, і ми повинні з честю вийти з цієї прикрої ситуації", - додав він.

Він також зауважив, що висловлює власну думку і в останні кілька тижнів не мав доступу до президента Кучми.

Він висловив обурення отруєнням Віктора Ющенка. Базів підкреслив, що раніше скептично оцінював таємничу хворобу лідера опозиції, оскільки не мав повної інформації, а зараз він ставить отруєння в один ряд із замахами на інших українських діячів у минулому.

Він окремо згадав про убивство кремлівськими агентами Євгена Коновальця, Лева Ребета і Степана Бандери.

Нагадаємо, що кандидат Віктор Янукович підтримується Росією та особисто Путіним. Хоча офіційно Росія заявляє про те, що готова співпрацювати з будь-яким кандидатом, обраним чесним шляхом.

Він також розповів, що мав зустріч із генпрокурором Піскуном. "Можу передати свої враження, що він налаштований дуже рішуче щодо справи про спробу отруєння Ющенка", - сказав він.

Базів також вважає, що заява Януковича про 35 тисяч громадян, які готові приїхати до Києва "відстоювати свої права", є не просто словами. " Але я сприймаю це як певною мірою блеф, тому що організаційний ресурс саме цього кандидата ми могли спостерігати після першого туру, коли приїхали прихильники зі східних регіонів, побули тут, побраталися, і поїхали додому", - сказав він.

"Я думаю, якщо не буде дій зовнішніх, зовнішніх чинників, то протистояння в Україні не повинно бути. Але є зовнішній чинник, я відверто про це скажу. Є спроба на території України гратися в холодні війни, і перетворити східні території України у нове Придністров'я", - додав він.

Базів також висловив сподівання, що ситуація в день голосування в третьому турі буде відрізнятися. "Я гадаю, що сили правоохоронців стягуються лише для того, аби забезпечити елементарний правопорядок, а не застосування сили проти демонстрантів... ситуація інша, тому що, на мою думку, поразка Януковича і перемога Ющенка не викликає сумніву - на відміну від того як це було попереднього разу", - ствердив він.

Що стосується версії про те, що на території України перебували загони російського спецназу, Базів розповів, що в той день телефонував Смєшку з цього приводу, і той не підтвердив інформацію. Але Базів заявив: "Щоби остаточно розвіяти відповідним чином усі сумніви, я вважаю, що нам потрібно повернутися до розслідування цієї ситуації".

Базів також зазначив, що не працював у штабі кандидата Януковича, а перебував і поки що перебуває на державній службі. "Я служу Україні. Я – державний службовець і жодного стосунку до того чи іншого штабу, в тому числі і Януковича, я не маю", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування