Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На мітинги до Януковича пропускають лише за списками?

Четвер, 16 грудня 2004, 15:01
15 грудня під час перебування кандидата у президенти України Віктора Януковича в Херсоні на мітинг за його участю людей пропускали лише за списками.

Про це повідомляє прес-служба Української народної партії.

Згідно з інформацією прес-служби, площу в центрі Херсона, де відбувався мітинг, було оточено правоохоронцями.

Прес-служба повідомляє, що "перед початком мітингу спецпідрозділ МВС з виявлення вибухових пристроїв перевірив усі будинки, що потрапили в зону прилеглої території навколо площі Героїв Сталінграду".

За словами голови Херсонської обласної організації УНП Олександра Юхненка, "делегації з районів прибували на мітинг на автобусах (зокрема, з Каланчака їх привіз атобус 004-84 ХО), і проводились на площу через кордон міліції згідно із заздалегідь складеними списками".

"Керівник групи пред’являв старшому з правоохоронців посвідчення та список, і тільки після цього групу запускали", - додає він.

"У зв’язку із жорстким пропускним режим навколо місця зустрічі, багато жителів міста не змогли без перешкод потрапити додому", - сказав прес-службі Юхненко.

Також Юхненко, який є помічником-консультантом народного депутата В’ячеслава Кириленка, повідомив, що міліція перешкоджала йому пройти на мітинг.

Він наголосив, що місцеві чиновники і надалі порушують закон про вибори президента України, беручи участь в агітації. "Зокрема, завідувач господарського–технічного відділу Херсонського міськвиконкому Василь Ювченко особисто носив прапори на зустріч з Януковичем, яка відбувалася в обласному будинку профспілок", - цитує слова Юхненка прес-служба.

***

У той же час, на Сумщині, за повідомленням прес-служби УНП, з’явилися перші "гастролери" з Донбасу.

За словами депутата Сумської міськради Сергія Клочка, в суботу 11 грудня в районний центр Сумщини місто Лебедин заїхало п’ятеро жителів Донецька, які, як йому стало відомо, готують місце для приїзду ще декількох сотень "гостей".

У свою чергу, за інформацією депутата міськради Світлани Дронік, зараз у Сумах ведеться масова тимчасова реєстрація громадян, можливо, приїжджих з інших регіонів.

Депутати не виключають, що приїжджі будуть використовуватися як для голосуванням за відкріпними талонами, так і для організації зриву виборів в Сумській області, повідомляє прес-служба.

А працівники депо Південної залізниці Сумської області повідомили прес-службу УНП, що зараз готуються спецпотяги за маршрутом "Донецьк-Суми", приїзд яких заплановано напередодні 26 грудня. За офіційною версією, потяги служитимуть для організації екскурсії школярів з Донбасу.

Як нагадує прес-служба УНП, під час голосування 31 жовтня та 21 листопада у Сумах на дільницях 67 та 68 (територія Сумського національного аграрного університету) за відкріпними талонами масово голосували "гастролери", більшість яких були з Донбасу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...