Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зайнявся географією, назвав опозицію сектою, а Україну – сараєм

Четвер, 16 грудня 2004, 15:37
Кандидат Віктор Янукович заявляє, що опозиція робить ставку на силове захоплення влади.

Про це він сказав у заяві для преси, зробленій у штабі Януковича.

"Вони роблять ставку на силовий захват влади. Вони хочуть силою зломити дух. Мені жаль їх", - сказав він.

Янукович також закликав європейські країни об’єктивно поставитись до того "правового нігілізму", який відбувається в Україні після 3 грудня (день, коли Верховний суд відмінив результати другого туру виборів).

За його словами, Україна знаходиться на стику трьох цивілізацій і, можливо, "в Іспанії чи Туреччині нас зрозуміють краще, ніж деінде".

Він наголосив на тому, що не можна сприймати ситуацію в Україні як конфлікт між Росією та Заходом. "Неправда, що ми вибираємо між Європою та Росією, мова йде про якість входження України у велику Європу", - сказав він.

"Україна – це велика світова держава. А нас хочуть прирівняти до країн Північної Африки і перетворити на ринок збуту", - сказав Янукович.

"Наш народ ніколи не втратить гідність і не погодиться на роль дешевої робочої сили і вторинного ринку збуту для східноєвропейських держав", - додав він.

Янукович сказав, що "наші опоненти роблять наголос не на демократії, а на силовий спосіб захоплення влади". Вони, додав Янукович, "посилаючись нібито на революційну ситуацію, хочуть репресивними діями зламати наш дух".

"Вони не відають, що роблять. Це схоже на повзучий переворот, ніж на революцію", - додав Янукович.

Він попередив, що першими жертвами цього можуть стати "самі ті, хто штовхають Україну до цієї прірви". Також Янукович думає, що більшість європейців здивувалась, якби знала, "наскільки глибоко зайшов правий нігілізм опонентів".

"Навряд чи вони можуть уявити, щоб у європейській країні генпрокурора призначили після рішення райсуду, або щоб закон про вибори міняли за два тижні до виборів на вимогу одного з кандидатів і в його інтересах".

"Це дискредитує Україну і її європейський вибір", - додав Янукович.

Янукович сказав, що опозиція використовує технології, які засновані на методах "типових для тоталітарних сект".

Він також сказав, що дії іноземців під час революції поглиблювали конфлікт: "Це все одно, що підпалити сарай сусіду, який має спільну стіну з твоїм будинком". Янукович звернувся до іноземних радників "припинити розколювати українську еліту і суспільство".

Він також попередив – якщо розколювати Україну на дві частини, "то таких частин може виявитися більше, і за принципом доміно це спровокує повну перекройку карту Європи і Росії".

Янукович порадив американський політикам, які говорять про підтримку демократії, "не стукати у відчинені двері".

"Навіть під час нинішньої кризи ніхто в Україні, крім самої опозиції, не обмежував свободу мітингів, пересувань і діяльність журналістів".

Янукович пообіцяв, що після подолання кризи "демократія і свобода розквітнуть в Україні і на всій землі".

Він також висловився за федералізацію України і послався на підтримку покійного В'ячеслава Чорновола.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування