Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконь пішов у відпустку, щоб Кучма обдурив Ющенка? А Слаута – щоб не повторити долю Сацюка?

Четвер, 16 грудня 2004, 17:12
Міністр внутрішніх справ Микола Білоконь пішов у відпуску.

Про це повідомив віце-прем'єр Дмитро Табачник.

За словами Табачника, 4 члени Кабінету міністрів України в цей час перебувають у відпустці.

Серед них сам прем'єр Віктор Янукович, котрий також є кандидатом у президенти, міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, міністр аграрної політики Віктор Слаута, а також міністр внутрішніх справ Микола Білоконь.

Як повідомлялося, прем'єр пішов у відпустку після другого туру голосування на президентських виборах. Зараз обов'язки глави уряду виконує перший віце-прем'єр Микола Азаров.

Толстоухову надана відпустка з 13 по 27 грудня.

Постанов про відпустки Слаути й Білоконя Кабмін офіційно не оприлюднював.

У той же час, за даними компетентних джерел, відставка Білоконя була однією з обіцянок Леоніда Кучми Вікторові Ющенку в обмін на голосування фракції "Наша Україна" за політреформу.

Разом з тим, як повідомив віце-прем'єр з питань агропромислового комплексу Іван Кириленко, міністр аграрної політики Слаута подав у відставку.

"Він подав заяву у зв'язку з переходом на роботу в парламент. Це нормальне явище, він працював прекрасно", сказав віце-прем'єр у четвер на засіданні Кабінету міністрів.

Також про відставку Слаути повідомляється в четверговому випуску газети "Голос України" (офіційний друкований орган Верховної Ради).

У той же час, в адміністрації президента України не підтвердили інформації про відставку Слаути. У прес-службі президента указу про його звільнення станом на 13.00 не було.

Відповідно до законодавства України, міністрів призначає й звільняє своїми указами глава держави, передає "Інтерфакс-Україна".

Слаута до останнього часу поєднував роботу в органах виконавчої влади з депутатським мандатом. Сумісництво депутатських повноважень із роботою у виконавчих структурах влади суперечить діючій Конституції України. У парламенті зареєстровано проект постанови про дострокове припинення його депутатських повноважень.

Слаута очолює Міністерство агрополітики з січня 2004 року. Він змінив на цій посаді Сергія Рижука (був міністром з 22 квітня 2002 року, 30 листопада 2002 року перепризначений на цю ж посаду в уряді Віктора Януковича).

У парламенті Слаута був першим заступником голови комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування.

Весною 2002 року був обраний у парламент по одномандатному окрузі номер 63 (Донецька область). До цього працював заступником глави Донецької обладміністрації.

Як повідомлялося, першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка суд позбавив депутатського мандата за його суміщення з роботою в органах виконавчої влади, після чого заднім числом з'явився указ Кучми також і про звільнення з посади в СБУ.

Згідно з Кодексом законів про працю України, "не допускається звільнення працівника в період його тимчасової непрацездатності, а також у період перебування працівника у відпустці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування