Янукович спізнився, прийшов у відчай й назвався опозицією

Четвер, 16 грудня 2004, 19:19
Українські політологи вважають, що кандидат Віктор Янукович спізнився зі зміною свого іміджу на опозиційний.

"Януковичу вже нічого не допоможе. Він уже програв цю партію", - заявив директор українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Малинкович, відповідаючи на запитання, чи допоможе кандидату імідж опозиційного політика на виборах.

На думку Малинковича, відставання Януковича від Ющенка може скласти до 10%.

"Що ж стосується його іміджу як опозиціонера, то це якоюсь мірою справедливо, адже влада здала його", - вважає він.

"Його "здав" Кучма, який повівся недостатньо рішуче", - думає Малинкович.

У результаті, констатував він, Київ виявився у владі "жовтогарячих". "Ющенко переможе 26 грудня", - упевнений Малинкович.

Інша справа, думає він, імідж Януковича як опозиційного політика для майбутнього. "В 2006 році - парламентські вибори, і тут у південного-сходу гарні перспективи", - пояснив він.

"Лідери південно-східних регіонів виступатимуть із гаслами федералізму, інтернаціоналізму, підвищення статусу російської мови, з якими зараз виступає Віктор Федорович (Янукович), які, звичайно ж, буде мати успіх", - сказав він.

Тим більше, що, на думку Малинковича, у випадку приходу до влади Ющенка "тиск на російську мову підсилиться, чого буде домагатися оточення Віктора Андрійовича (Ющенка)".

Що ж стосується самого Януковича, то, вважає Малинкович, він "так і залишиться лідером Донбасу (який очолював до призначення прем'єром)". "Очолять опозицію Віктору Ющенку вже інші люди", - сказав він.

Президент Центру вивчення маніпулятивних технологій Денис Богуш в інтерв'ю назвав "опозиційний" імідж Януковича "цікавим ходом".

"Критика влади - один з найефективніших ходів в умовах політичних баталій", - сказав він.

На думку Богуша, це буде мати успіх, але в невеликої частини сходу України. "У цілому можна сказати, що новий імідж Януковича - результат розпачу, і багато голосів йому не додасть", - вважає Богуш.

РІА "Новості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування