Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підтримує блокаду Кучми. І каже, що його хотіли убити вибухівкою

Четвер, 16 грудня 2004, 20:22
Віктор Ющенко не вважає неправильним блокування адміністрації президента громадянською кампанією "Пора".

"Адміністрація президента була центром фальшування виборів. Я б не брався сказати людям, які блокують АП, що це неправильно", - сказав Ющенко в ефірі каналу "Київ".

"Там стояв транзитний сервер, там Клюєв, Медведчук здійснювали фальшування виборів, звідти під снігом вивозили розписки про хабарі в 100 доларів", - додав він.

Ющенко сказав, що чув, як Кучма сказав, що поки не знято блокування адміністрації президента, він не підпише поправки до закону про вибори щодо друкування бюлетенів на комбінаті "Україна".

"Блок "Сила народу" не блокує адміністрацію президента. Це блокування здійснюється організацією "Пора" – це самостійна політична сила, статутна", - пояснив Ющенко.

Він сказав, що "Пора" також блокує резиденцію Кучми в Конча-Заспі. "Я його бачив, це формальний пікет, який стоїть через дорогу".

Водночас Ющенко сказав, що існує три способи зриву виборів, один з яких – це непідписання змін до закону про вибори, які дозволяють виготовлення бюлетенів на комбінаті "Україна".

Як відомо, потужностей банкнотно-монетного двору НБУ може не вистачити для друкування бюлетенів у необхідній кількості.

При цьому Ющенко сказав, що Кучма може підписати цей закон у будь-який день аж до 26 грудня – тому що додрукувати бюлетені можуть в першій половині дня прямо в день виборів, а потім літаком доставити їх на необхідні округи.

Другий спосіб зриву Ющенко охарактеризував: "Ми останні два дні чуємо погрози від екс-прем’єра Януковича, що масовано на всі дільниці направляють підкріплення, щоб зафіксувати тисячі порушень і скасувати вибори".

"Третій спосіб – що з Криму, побригадно, поротно виїжджають орли Януковича. Це групи людей, щоб творити в Києві шабаш. Перевдягають частину чорноморського флоту, хлопців з училищ для цих акцій", - сказав Ющенко.

За його словами, після другого туру Міноборони витратило 300 тисяч гривень на те, "щоб привезти молодчиків до Києва" на мітинги на підтримку Януковича. "Армія буде нести відповідальність за те, що було безплатно використано армійський ресурс".

Ющенко сказав, що за цим фактом порушено кримінальну справу.

"30 тисячами Київ не залякати. Київ показав елегантність, шляхетність, як проводити мирні акції", - додав він.

На питання про перенесення наметів з Хрещатика Ющенко сказав, що за його дорученням керівник наметового містечка Безсмертний проведе ще раз переговори з мером Омельченком.

"Я знаю незручності, які терплять кияни. Але ми можемо терпіти ще більші незручності, якщо буде програне 26 грудня", - сказав Ющенко.

Про те, як він збирає будувати відносити з майбутньою опозицією, Ющенко сказав, що для цього парламент ухвалить закон про більшість і опозицію.

На питання про гарантії Кучмі Ющенко сказав, що виступає за ухвалення закону про статус екс-президента – безвідносно до прізвища.

"Прийде час і до прізвища Кучми ми будемо відноситися як до епізоду в цій країні. Хотів би, щоб Кучма став у авангарді демократичних процесів, які ідуть в країні. В цьому контексті гарантії сприймалися би як комплексне питання".

Відповідаючи на питання, Ющенко сказав, що існує загроза його життю. "Ті, хто мали мене підірвати, не зробили це, бо підійшли так близько, що могли підірватися разом зі мною".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування