Янукович не пам'ятає, як у нього влучило яйце. Про це більше знають лікарі

П'ятниця, 17 грудня 2004, 01:33
Віктор Янукович не помітив, чим у нього кинули під час відомо інциденту в Івано-Франківську з яйцем.

"Мені про це говорити не зовсім приємно. Краще, щоб на це відповідали лікарі, вони краще знають, у якому я був стані", - сказав Янукович в ефірі "Нового каналу".

"Я одержав удар і втратив свідомість", - пригадав він ті події.

Разом з тим, Янукович не знає, чим у нього кинули. "Чим – я не побачив. І, на жаль, слідство це не установило".

Янукович також сказав, що після цього почали звучати "передвиборчі образи". "Я не бажаю, щоб хтось втрачав свідомість", - сказав він.

Як відомо, наприкінці вересня під час поїздки в Івано-Франківськ у Януковича кинули яйце, після чого він упав. Разом з тим його сторона дотепер не визнає, що це було яйце, і говорить, що в нього кинули каменем, чи кулькою, чи шарикопідшипником.

Під час інтерв'ю Янукович також сказав, що "я нікого в житті не ображав по великому рахунку". "Якщо це траплялося, то я завжди вибачався. Тому тих, хто мене ображав – я вибачаю".

Говорячи про вибори президента, Янукович відмовився коментувати варіант поразки. "Я не розглядаю питання інакше, ніж домогтися перемоги".

Для опису подій, що сталися після другого туру, він провів аналогії з футболом:

"Іде футбольний матч, який закінчується з рахунком 3:0 на користь моєї команди. Половина болільників почали кричати "суддю на мило!". Судді налякалися, зібралися, їм пропонують: "давайте дивитися відеоматеріали". Але судді відмовилися і сказали: ні, нас це не цікавить, ми будемо слухати, що скажуть болільники".

Тому, сказав Янукович, рішення Верховного суду про скасування його перемоги – "політичне, а не правове".

На питання, чи можливе зіткнення між його прихильниками і Ющенка після третього туру, Янукович сказав: "Я не хотів би, щоб це було". "Треба, щоб процес увійшов у правове поле. Поки що процес йде за межами правового поля".

"Я не міг бути вдоволений тим процесом, що був після другого туру. Тому я висловив відверто свою думку. Коли є протизаконні дії, порушується Конституція, президент зобов'язаний захищати її і громадян. Президент їх не захистив".

"Я слухаю думку своїх виборців, які дуже обурені, що президент їх не захистив", - додав Янукович.

Коментуючи сепаратистські заяви на з'їзді в Северодонецьку, Янукович сказав, що це були "емоції на незаконні рішення в Києві". Він також не вважає злочинним ініціювати подібні питання: "Ми повинні пам'ятати про свободу слова".

На питання про негативний імідж "донецьких" Янукович сказав: "Я запрошую вас у Донецьк, щоб ви поспілкувалися з людьми, позадавали питання там, у регіоні".

"Образи, що звучать на адресу регіону – вони не справедливі. Там дуже працьовиті люди, що виробляють 25% ВВП держави, живуть у складних екологічних умовах...", - додав Янукович.

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович говорить, що Кучма просив його звільнитися. І вступив у змову з Ющенком


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування