Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко назвав тих, хто його отруїв. Раками?

П'ятниця, 17 грудня 2004, 10:16
Кандидат у президенти України від опозиції Віктор Ющенко поклав відповідальність за спробу отруїти його на керівництво Служби безпеки України.

Про це сам Ющенко заявив в інтерв'ю агентству "Асошіейтед Прес", повідомляє РІА "Новости".

Як відзначає агентство, Ющенко вперше назвав точний час і місце спроби отруєння. Її, за його словами, було здійснено 5 вересня нинішнього року за обідом з керівником Служби безпеки України Ігорем Смєшком і його заступником Володимиром Сацюком.

"Це було єдине місце, де не був присутній ніхто з моєї команди й не вживалися які-небудь застережні заходи щодо їжі, - заявив Ющенко в інтерв'ю "АП". - Це був проект політичного убивства, підготовленого владою".

"Влада пішла на це тому, що я опонент, кандидат у президенти України від опозиції", - сказав Ющенко.

Керівник служби безпеки Ющенка Євген Червоненко підтвердив "АП", що того дня він куштував усю їжу кандидата в президенти за винятком тієї, що подавалася на заміській дачі Сацюка.

Як вказується у доповіді спеціальної парламентської комісії, створеної Верховною Радою України, в ході обіду на дачі Сацюка, що затягнувся до глибокої ночі, Ющенко їв річкових раків, запиваючи їх горілкою, пивом і коньяком, відзначає "АП".

Через три години після закінчення обіду Ющенко поскаржився на сильний головний біль і звернувся в приватну австрійську клініку у Відні. Через 12 годин після обіду Ющенко став скаржитися на сильний біль у животі. Проведені згодом аналізи показали наявність у крові Ющенка діоксинів, концентрація яких була у шість тисяч разів вища за норму, передає агентство.

"Я не сумніваюся в тому, що протягом декількох днів або тижнів цей ланцюжок приведе до влади, до конкретних людей, що представляють уряд - до тих, хто підмішував отруту, до тих, хто в цьому замішаний, до тих, у кого була придбана отрута, до тих, хто благословляв це на різних рівнях влади", - заявив Ющенко.

Раніше він обіцяв "розповісти всю правду" про отруєння після завершення виборів президента України.

Читайте також:

ВСЕ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування