Янукович готує переворот і не задоволений зникненням темників?

П'ятниця, 17 грудня 2004, 11:21
Кандидат у президенти України Віктор Янукович заявив, що виборці, якi підтримують його, ніколи не погодяться визнати Віктора Ющенка президентом країни.

"Люди, які голосували за мене, ніколи його (Ющенка) не визнають. Вони про це говорять уже зараз", - заявив Янукович під час 45-хвилинного інтерв'ю газеті "Вашингтон пост", переклад якої наводить Інозмі.

За його словами, навіть якщо Ющенко переможе на виборах, "він ніколи не стане президентом України".

Янукович, як стверджує видання, при цьому дав зрозуміти, що його прихильники готують на вулицях Києва масову кампанію протесту проти результатів голосування у разi перемоги Ющенка на наступних виборах.

Заявивши, що ситуація, яка складається в Україні, "порушує права 15 мільйонів українських виборців", Янукович повідомив, що його можливість контролювати обурення своїх прихильників скорочується.

"Якщо такий правовий нігілізм триватиме, я людей зупинити не зможу", - попередив Янукович.

В той же час, Янукович відкинув повідомлення, що він пропонував застосувати силу для того, щоб очистити вулиці від прихильників Ющенка. Так, він сказав, що президенту Кучмі варто було б відновити порядок, але він не пропонував жодних шляхів, які дозволили б досягти цього, не ризикуючи викликати спалаху насильства.

"У нас є правоохоронні органи, обов'язком яких є забезпечення умов для нормальної роботи парламенту, ЦВК й уряду, - сказав він, вибухнувши цинічним сміхом. - Вони не повинні були допустити незаконного тиску на всі вищезгадані органи".

Янукович також поскаржився, що в новинних повідомленнях йому більше не приділяють такої уваги, як напередодні колишніх турів виборів. У той час, як стверджували західні спостерігачі за виборами, контрольовані державою телевізійні станції фокусували свою увагу на Януковичі й майже систематично ігнорували Ющенка, крім хіба що випадків, коли хотіли його паплюжити, - зауважує видання.

"Свобода слова в Україні в основному скоротилася, - сказав Янукович. - Мене не завжди показують. Мої висловлення, мої інтерв'ю просто скорочуються. Вирізують і показуються невеликі уривки моїх виступів, у результаті чого повний зміст того, що я намагаюся сказати, втрачається. Це відбувається відтоді, як Помаранчева революція об'єдналася із владою проти мене", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання, чому колись Ющенка не пускали на державне телебачення, він сказав: "Знаєте, це робив не я й не моя команда".

Янукович також сказав, що йому хотілося б, щоб російський президент Володимир Путін, коли він двічі приїжджав в Україну перед кожним туром виборів, не згадував його імені й не хвалив його під час інтерв'ю, що транслювалися по телебаченню.

"Путін приїжджав не для того, щоб зустрітися персонально із мною; це не була стратегія моєї виборчої кампанії, - сказав він, відкинувши ствердження, що він одержав переваги завдяки російській фінансовій допомозі й роботі російських політичних консультантів. - З політичної точки зору. . . це не допомогло підвищити мій рейтинг. Скоріше, це обернулося проти мене", - сказав Янукович.

"Українська правда", РІА "Новості"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування