Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін підтримував Януковича, щоб той захищав його інтереси?

П'ятниця, 17 грудня 2004, 12:14
Росія виходить із того, що її сусіди повинні поважати російські інтереси.

Про це заявив у п'ятницю глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров, коментуючи ситуацію в Україні і ставлення до цієї ситуації країн НАТО по закінченню засідання Ради глав суб'єктів РФ при МЗС РФ.

"Президент РФ, виступаючи в липні на нараді в МЗС РФ, чітко і ясно заявив, що Росія не розглядає СНД як простір, де у нас монополія, але у нас є інтереси на цьому просторі, у тому числі пов'язані з безпекою, економікою і в гуманітарній сфері", - сказав Лавров.

У зв'язку із цим він відзначив: "Ми виходимо з того, що наші сусіди повинні поважати наші інтереси так само, як і ми поважаємо їхні інтереси", - сказав він.

Російська Федерація не розглядає простір СНД як геополітичний простір, на який в Росії існує монополія, підкреслив міністр.

"У нас є на просторі СНД свої законні інтереси, зокрема, в області безпеки, гуманітарної області", - відзначив глава російського МЗС.

Лавров відзначив, що Україна - "наш друг і сусід, і ми обговорюємо перспективи роботи на цьому напрямку".

"Коли ми розвиваємо з нашими сусідами тісні дружні й союзницькі відносини, хотілося б, щоб вони (відносини) позначалися й на торгово-економічній області", - сказав міністр.

У п'ятницю в західних ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на анонімні джерела в керівництві НАТО про те, що у випадку перемоги на президентських виборах в Україні Віктора Ющенка, Альянс готовий прискорити роботу з інтеграції з Україною, аж до приєднання до НАТО цієї країни.

"Я не можу коментувати думки й рішення НАТО, тим більше повідомлення ЗМІ з посиланням на анонімні джерела", - сказав Лавров.

"Інтерфакс-Україна", РІА "Новості"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування