На Майдані можуть з'явитися намети проти президента Ющенка?

П'ятниця, 17 грудня 2004, 12:17
Громадянська кампанія "Пора" піде в опозицію до Ющенка, як тільки він переможе на виборах.

Про це заявив в інтерв'ю газеті "Известия" один з активістів "Пори" Михайло Свистович.

"Уже зараз видно, що Ющенко не буде гарним президентом. І тому я можу заявити: як тільки він переможе на виборах, "Пора" піде в опозицію", - сказав Свистович.

За словами Свистовича, "Пора" підтримала Ющенка "тільки тому, що на Україні зараз немає гідного кандидата у президенти".

"Не знайшлося в нас ні Гавела, ні Валенси, ні де Голля. Ми не маємо особливих почуттів ні до Ющенка, ні до Тимошенко. Вони - тільки обкладинка, яка нас влаштовує, тому що на ній немає Януковича", - додав він.

Свистович впевнений, що "президент Кучма здав Януковича й почав через посередників домовлятися з Ющенком - домагаючись при цьому для себе гарантій недоторканності".

Активіст "Пори" повідомив, що в час, який залишився до виборів, майже всі активісти "Пори" роз'їжджаються по областях.

Він визнав, що структури "Пори" поки ще досить аморфні. "Ті, хто протестував на Майдані Незалежності в Києві, необов'язково були членами "Пори". А ті, хто входив в "Пору", необов'язково йшли на Майдан", - сказав Свистович.

Разом з тим, він висловив подив щодо спроб роздавати посвідчення революціонерів. "Та мені навіть огидно брати їх у руки. Папірцями перемоги не досягнеш", - сказав Свистович.

На думку активіста "Пори", силового варіанта на виборах 26 грудня чекати не варто. "Будуть спроби влади показати силу: погроми на виборчих дільницях, стягування військ до Києва. Але це гра м'язами", - вважає він.

Перемогу Ющенка дозволяє прогнозувати, на думку Свистовича, також менший обсяг очікуваних фальсифікацій. "До того ж, адміністративний ресурс не стане так активно грати на користь Януковича: місцеві влади виходять з-під його контролю", - додав він.

До редакції зателефонували представники громадянської кампанії "Пора", які повідомили, що в опублікованому газетою "Известия" інтерв'ю, яке послужило основою для даного інформаційного повідомлення, багато неточностей. За їхніми словами, найближчим часом Михайло Свистович викладе уточнену позицію "Пори"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування