На честь "помаранчевої революції" перейменують Майдан Незалежності?

П'ятниця, 17 грудня 2004, 13:00
Члени фракції "Наша Україна" Юрій Артеменко і Микола Томенко просять київського мера перейменувати Майдан Незалежності в Майдан Свободи.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Артеменка, звернення від депутатів з цього приводу направлено міському голові Києва Олександру Омельченку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Події, які останнім часом відбувалися в Україні, дали можливість людям відчути себе більш вільними, більш відкрито висловлювати свої думки й свою громадянську позицію. Весь цей час серед людей на вулицях Києва панував "дух свободи", і це стало однією із причин виникнення ідеї перейменування Майдану Незалежності в Майдан Свободи", - цитує Артеменка прес-служба.

Томенко також повідомив, що коаліція "Сила народу" має намір 22 грудня закликати прихильників кандидата в президенти, лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка вийти на Майдан Незалежності в Києві.

"22 грудня ми знову будемо запрошувати людей", - сказав Томенко, слова якого наводить "Український вибір" .

Томенко підкреслив, що цього дня виповнюється місяць із початку "помаранчевої революції".

Він також повідомив, що в ніч із 26 на 27 грудня на Майдані буде проводитися акція на підтримку Ющенка. "Ми будемо відновлювати Майдан як інструмент нашої підтримки", - сказав депутат.

Він також повідомив, що "Сила народу" проводить переговори з жителями наметового містечка на Хрещатику про його зменшення у зв'язку з відповідною домовленістю з Київською міською державною адміністрацією.

"Я думаю, що еволюційним шляхом наметове містечко буде зменшуватися", - припустив Томенко.

Водночас він зазначив, що молоді люди, які живуть у таборі, без ентузіазму сприймають ідею про перенесення або зняття наметів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування