Росія не вірить, що Україна хоче в НАТО

П'ятниця, 17 грудня 2004, 14:24
Голова Ради Федерації Сергій Миронов називає абсурдну версію про причетність російських спецслужб до нібито отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка.

Раніше Борис Нємцов в інтерв'ю ЗМІ заявив, що не виключає причетність російських спецслужб до отруєння Ющенка.

"Це абсурд", - сказав Миронов журналістам, передає РІА "Новості".

"Я б рекомендував йому навколо себе уважно подивитися й подумати про багато речей, а не кивати на інших", - сказав голова верхньої палати російського парламенту.

Миронов критично відгукнувся про заяву одного з американських чиновників про те, що Україна на чолі з Ющенком вже в 2007 році може стати повноправним членом НАТО.

"Я не вірю, що український народ спить і бачить, як стати членом НАТО. Щоб вступити, потрібно запитати народ України", - сказав Миронов.

Говорячи про ставлення закордонних держав до виборів в Україні, спікер підкреслив, що в цьому випадку мають місце "справжні подвійні стандарти".

"Ми говоримо про неприпустимість втручання у внутрішні справи іншої держави. Але деякі політики в Європі й за океаном люблять міркувати про гласність, демократію, верховенство закону, а на ділі їхньої заяви як мінімум дивують, а як максимум повинні обурювати", - сказав Миронов.

Він знову висловив думку, що якби Ющенко вже при першому голосуванні на виборах президента України переміг з тими ж порушеннями, які були поставлені в докір Януковичу, західні політики не стали б висловлювати ніякого невдоволення.

"Це справжні подвійні стандарти, проти яких ми виступали, виступаємо й будемо виступати", - сказав голова верхньої палати парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News