Акції на Майдані обійшлись би Януковичу в півтора мільярда доларів

П'ятниця, 17 грудня 2004, 15:49
Якби прихильники "помаранчевої революції" використовували методи мобілізації, які досі застосовувала влада, "помаранчева революція" умовно коштувала б 1 млрд. 647 млн. дол.

Такий висновок, як повідомив на прес-конференції директор Інституту масової інформації Сергій Таран, зробили експерти, які підрахували вартість масових заходів громадянської непокори в Києві.

За його словами, затрати можна розподілити на дві категорії.

Перша категорія - кошти, вкладені у вигляді індивідуальної діяльності громадян України та іноземними ЗМІ - від 808 млн. 406 тис. 150 дол. США до 1 млрд. 644 млн. 676 тис. 110 дол.

Друга - кошти, вкладені організаціями - від 1 млн. 826 тис. 500 дол. США до 2 млн. 941 тис. 500 дол.

"Кошти", вкладені громадянами є на порядок більшими від коштів, вкладених організаціями, що дає підстави робити висновок, що головним спонсором "помаранчевої революції" є український народ, зазначив Таран.

При цьому він відзначив, що згідно з даними експертного аналізу, сума всіх витрат на виборчу кампанію Віктора Ющенка становить близько 160 млн. дол., що є абсолютно неспівмірною з умовною вартістю "помаранчевої революції".

Таран також зазначив, що якщо вірити, що "помаранчева революція" була спонсорована Заходом, то коштів, які нібито були виділені США на акції громадянської непокори вистачило б на 16 годин революції лише у Києві.

Керівник ІМІ оприлюднив суму коштів, прямо чи умовно витрачених на "помаранчеву революцію".

Зокрема, якщо припустити, що людям, які стояли на Майдані 17 діб, платили б по 20 грн. за годину (саме за такими розцінками платили людям, які раніше брали участь у провладних акціях), то це коштувало б мінімум 408 млн. дол., максимум 816 млн. дол. у денний час, та від 7 млн. 650 тис. до 15 млн. 300 тис. у нічний час.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News