Проти "Потягу дружби" прихильники Януковича почали застосовувати силу

П'ятниця, 17 грудня 2004, 19:13
Учасників автопробігу "Потяг дружби" затримав натовп з 300 прихильників Януковича біля міста Армянськ по трасі Херсон-Київ.

Вони провокують дрібні бійки, намагаються вирвати камери та фотоапарати у журналістів.

Як повідомив "Українській правді" журналіст телеканалу "1+1" Вахтанг Кіпіані, який є учасником автопробігу, натовп дуже агресивно налаштований. Вони тримають російські прапори.

Більше двох годин тривала блокада, міліція не втручалася. Підлітки кидали розбиті пляшки, пробивали колеса.

Близько 11 годин вечора до пікетників вийшов чоловік, який дозволив всім розійтися. При цьому він додав, що "всі повинні прийти 26 грудня і зробити правильний вибір за Януковича".

Тільки після цього машинам, які беруть участь в автопробігу, вдалося направитися убік Сімферополя.

Раніше прихильники Януковича блокували в'їзд колони до Одеси. Лише зусиллями спецзагону "Беркут" було створено своєрідний "коридор" крізь натовп прибічників Януковича, яким проїхали до Одеси учасники автопробігу

"Потяг дружби" стартував 14 грудня в Черкасах, і планує пройти по 14 областях. В суботу планується, що учасники автопробігу приїдуть до Севастополя на 50 автомобілях, прикрашених помаранчевою символікою кандидата Віктора Ющенка.

Серед учасників автопробігу – відомі журналісти і кінематографісти, художники, музиканти, ді-джеї і майстри граффіті-арт. Під час автопробігу в кожному з міст відбуваються фотовиставки, виставки плакатів, показ відеороликів про події на Майдані Незалежності у Києві, граффіті-арт і прес-конференції.

Метою інформаційного туру є налагодження контактів між регіонами України в ім'я збереження її територіальної цілісності, дотримання свободи слова і демократичних цінностей.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...