Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не розуміє, чому Янукович не привіз у Київ жінок

П'ятниця, 17 грудня 2004, 19:19
Віктор Ющенко вважає, що якби акції протесту не були масовими, то не вдалося б домогтися скасування рішення про перемогу Януковича.

"Якби на Майдані було 15 тисяч, нічого б не змінилося. Навіть якби було 100 тисяч - нічого б не змінилося. І ми жили б за заповідями Йосипа Віссаріоновича", - сказав Ющенко на прес-конференції в Харкові.

"Але коли вийшли півмільйона і сказали, що державний переворот не пройде, коли вони домоглися відставки уряду, генпрокурору і Центрвиборчкому – це революція. Ці люди врятували країну".

Ющенко також сказав, що "здивований" словами Януковича, який помаранчеву революцію назвав "путчем". "За 14 років вперше громадянин схопив за руку владу у момент, коли вона крала", - сказав він.

"Я дивився на публіку, яка приїхала в Київ підтримати Януковича. Чому там жінок немає, немає блиску в очах, чому люди після нетривалих контактів (з помаранчевими) переходили на Майдан?".

За словами Ющенка, влада хотіла піти за принципом "мы привезем в Киев из Донецка братву, потому что Донбасс порожняк не гонит». «Гонит, еще как гонит!», - сказав Ющенко.

Ющенко також висловив готовність до дебатів з Януковичем. "Але я прихильник, щоб дебати були професійними. Коли опонент називає цифри з такими нулями, що коментувати не можна, бо їх бути не може в природі", - сказав він.

"Хто закрив Чорнобильську АЕС? Весь світ знає, хто в Україні давав команди перед сотнями телекамер", - сказав Ющенко, маючи на увазі Кучму. Як відомо, під час попередніх дебатів Янукович звинуватив Ющенка у закритті ЧАЕС.

На питання про вступ до НАТО Ющенко сказав, що "прийняти це питання без референдуму, без обговорення з громадянами неможливо".

Ющенко сказав, що пріоритетом є інтеграція до європейських структур. "Пріоритетом є визнання України країною з ринковою економікою, Україна повинна стати членом СОТ, пройти дорогу до набуття асоційованого членства в Євросоюзі".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування