Янукович використовує виборчі технології для імітації всенародної підтримки

П'ятниця, 17 грудня 2004, 19:24
У мітингу на підтримку кандидата Віктора Януковича, який відбувся у п'ятницю в Харкові на площі Свободи, взяли участь багатотисячні групи підтримки з Донецької й Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба харківського обласного виборчого штабу Віктора Ющенка.

За даними прес-служби, на перехресті вулиць Клочковська і Херсонська перебувало близько 60 автобусів з донецькими номерами, у яких жителі Донбасу приїхали для участі у мітингу.

Крім того, за даними медіа-групи "Об'єктив", на вулиці Клочковській було припарковано близько півсотні автобусів з луганськими номерами, у яких шахтарі й робітники приїхали підтримати свого кандидата.

За оцінками кореспондентів "Об'єктива", з Луганська до Харкова приїхали більше двох тисяч осіб, які відразу після мітингу відправилися додому.

За даними прес-служби штабу Ющенка, одночасне перебування в місті двох кандидатів у президенти не обійшлося без інцидентів.

Так, за її даними, після мітингу на підтримку Ющенка на заводі ім. Малишева прихильники Януковича затіяли бійку з людьми, що мали жовтогарячу символіку. У бійці з обох сторін взяли участь близько 40 осіб, однак конфлікт був досить швидко погашений міліцією, яка розняла сторони.

Прес-служба також повідомляє про низку дрібніших інцидентів у центрі міста, у ході яких прихильники Януковича намагалися спровокувати зіткнення.

Прес-служба також відзначає, що "не всі харків'яни прийшли на мітинг Януковича добровільно". За її даними, "використання адмінресурсу під час передвиборчої кампанії триває".

Зокрема, повідомляється, що на мітинг "приїхали шість автобусів з працівниками Харківського тракторного заводу".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News