Кучма звільнив "голос Медведчука", Кушнарьова і міністра Януковича у відпустці

П'ятниця, 17 грудня 2004, 21:48
Президент України Леонід Кучма в п'ятницю ввечері підписав низку кадрових указів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Кучма звільнив від займаної посади міністра аграрної політики Віктора Слауту.

Президента також підписав указ про звільнення Євгенія Кушнарьова з посади глави Харківської обласної державної адміністрації. Іншим указом на цю посаду призначений Степан Масельский, який раніше був одним із заступників глави області.

Крім цього, Кучма своїм указом звільнив Василя Базіва з посади заступника голови адміністрації президента - керівника головного аналітичного управління адміністрації.

Слаута очолює Міністерство агрополітіки з січня 2004 року. З жовтня 2003 року входить у фракцію "Регіони України". Перший заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування. На момент відставки перебував у відпустці.

Слаута 16 грудня подав заяву у зв'язку з переходом на роботу в парламент. До останнього часу він суміщав роботу в органах виконавчої влади з депутатським мандатом.

Суміщення депутатських повноважень із роботою у виконавчих структурах влади суперечить діючій Конституції України.

Кушнарьов очолював Харківську обладміністрацію з 2000 року. Він також подав заяву про відпустку і супроводжував у п'ятницю в Харкові кандидата Януковича.

Раніше він заявляв, що має намір розстатися із цією посадою на користь роботи на посаді глави голови Харківської обласної ради і на користь публічної політики.

Базів, що був заступник Медведчука в адміністрації Кучми, колись цинічно радив прихильникам Ющенка пробувати їжу перед тим, як давати її кандидату від опозиції.

В останній тиждень він дав інтерв'ю Financial Times, у якому розповів про те, що Медведчук і Янукович вимагали від Кучми застосування сили проти демонстрантів.

Трохи пізніше він дав велике інтерв'ю ВВС, у якому практично визнав перемогу Ющенка.

Читайте також

Український президент відкинув використання сили проти демонстрантів

Заступник Медведчука назвав Путіна агітатором Януковича, а Павловського диверсантом

Банкова рекомендує Зінченку тестувати їжу на собі, а потім давати Ющенку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...