Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна буде не просто "сусідкою ЄС". Якщо виграє 26 грудня

Субота, 18 грудня 2004, 11:48
Одразу ж після виборів 26 грудня Євросоюз почне розробляти нову стратегію щодо України.

Про це в інтерв"ю "Німецькій хвилі" повідомив депутат Європарламенту Ян Вірсма.

За словами Яна Вірсми, з початком нового року, коли вже буде з"ясовно ситуацію в Україні, буде розпочато дебати про те, що нового може запропонувати Україні Європейський союз.

"Це буде більше, ніж статус сусіда, більше, ніж план дій. Учора Європейська народна партія заявила, що з Україною слід налагодити відкритіші відносини. Я не думаю, що ми можемо просто заплющити очі на те, що нині відбувається в Україні. Ми, звичайно, не можемо продовжувати ту ж політику, що була за часів Кучми", - сказав Вірсма.

Поки що ж Європейський союз не переглянув своє ставлення до України. У заяві, що її було ухвалено на саміті ЄС у Брюсселі, йдеться про вже давно узгоджений план, який було розроблено задовго до президентських виборів в Україні і до "памаранчевої революції".

Під час саміту просто не було часу для детального розгляду українського питання, сказав Ян Вірсма.

"Уявіть, їм потрібно було домовлятися щодо Туреччини. Це дуже складне питання. Вони мали прийняти рішення про майбутній вступ Болгарії та Румунії та про початок переговорів з Хорватією. Тому чекати, що ЄС одразу презентує й нову політику щодо України у світлі того, що сталося, було не варто. І я думаю, це зрозуміло", - сказав Ян Вірсма.

Втім, керівники ЄС все-таки пообіцяли більш тісну співпрацю з Україною, якщо президентські вибори відбудуться чесно.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування