Ющенківці не підуть з Хрещатика, щоб Омельченка не захопили "біло-блакитні"

Субота, 18 грудня 2004, 12:09
Заступник керівника виборчої кампанії Віктора Ющенка, комендант акції громадської непокори Роман Безсмертний вражений обсягами благодійництва громадян на підтримку мітингуючих на Майдані Незалежності.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

"Ми очікували на відповідні дії громадян, але я ніколи не сподівався таких об'ємів благодійництва", - сказав він. Роман Безсмертний не назвав витраченої суми, пославшись на те, що потрібен час на відповідні підрахунки.

"Прийде час і відповідальні за це люди назвуть всі цифри. Але масштаби допомоги киян та людей зі всієї України не співвимірні з усім тим, що відбувалося в країні за останні 14 років", - наголосив народний депутат.

Роман Безсмертний повідомив, що на початку акції громадської непокори ця допомога в основному йшла від киян, зараз половина - з міста Києва, інша половина – з регіонів.

"Якщо найбільше за день учасники акції з’їдали п’ять з половиною тонн каші та до 30 буханок хліба, то за ці речі штаб нічого не платив. Все це приходило від людей. Причому унікально те, що окремі підприємства привозили цілі партії одягу, шкарпеток, взуття. Масштаби були настільки великі, що, наприклад, запаси ліків по окремих категоріях на сьогодні сягають кількамісячних потреб", - зазначив він.

Щодо перенесення наметового містечка з Хрещатику, то Безсмертний переконаний, що воно є гарантією спокою в місті та безпеки Київської адміністрації і мерії.

"Наш діалог з Київською мерією триває постійно. І він стосується не лише долі наметового містечка. Згідно з нашими домовленостями вже декілька днів, як ми звільнили Майдан для того, щоб київська мерія мала можливість підготувати його до святкування Нового року", - зазначив він.

За його словами, коли у мерії відбуваються дипломатичні прийоми, команда Ющенка йде назустріч, прибираючи необхідну кількість наметів, щоб не перешкоджати цим заходам. Він повідомив, що на сьогодні намети стоять до входу до міської ради, ще один спеціальний пост знаходиться біля ЦУМу.

"Все це створює відповідні складнощі для киян. Ми це прекрасно розуміємо і зацікавлені в тому, щоб вибори швидше завершились, оскільки люди, які проживають у наметовому містечку мають намір знаходитися там до інавгурації нового президента", - зазначив він.

Безсмертний відзначив, що небезпека, яку в собі несла ця виборча кампанія від самого початку сьогодні не зникла. "Не треба думати, що небезпека, яка тривала в Україні протягом десятиліть, так швидко зникає. Революції не відбуваються в один день".

"Це процес довготривалий, який забезпечується відповідними організаційними чинниками. Я чітко усвідомлюю всі проблеми, які ми створюємо для міста і киян. Але треба розуміти, що ми в собі несем гарантію стабільності і безпеки в цьому місті", - наголосив він.

"Кожна година зараз дає різні сигнали. Напевне, Олександр Олександрович вже завтра, отримавши інформацію про можливі дії наших "псевдоопозиціонерів", буде розуміти: якщо ми залишимо Хрещатик, його можуть зайняти "біло-голубі". Це в собі понесе величезну небезпеку, тому що настрій киян зрозумілий, вони вже визначилися зі своїм вибором", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання Роман Безсмертний також зауважив, що "біло-голубі" з початку виборчої кампанії "мавпували" всі дії кампанії Ющенка.

"Вони ще не повторювали зайняття центральних майданів вулиць. Але не треба їх провокувати своїми невірними вчинками на такі дії. Тому люди, які зараз знаходяться на Майдані, переконані, що вони захищають не тільки демократію, вони захищають в тому числі й Олександра Омельченка", - сказав Роман Безсмертний.

Він також зазначив, що співробітництво київської влади та штабу Ющенка досить тісне і подякував Олександру Омельченку та всім міським службам за допомогу.

"Саме позиція Олександра Олександровича великою мірою визначила розвиток помаранчевої революції і в цьому випадку ми – союзники і маємо спільно шукати тих рамок діяльності Майдану, які б мінімізували проблеми для міста", - зазначив Роман Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування