Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для СБУ "справа честі" розкрити хто отруїв Ющенка: раки чи Сацюк

Субота, 18 грудня 2004, 14:57
Прес-секретар глави Служби безпеки України Марина Остапенко вважає, що попередні коментарі обставин отруєння кандидати в президенти Віктора Ющенка передчасні до завершення розслідування.

"Необхідно дочекатися повних результатів розслідування, і тільки після цього робити висновки. Тим більше, що на цьому наполягає й сам Ющенко ", - відзначила вона в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За словами Остапенко, у СБУ "зацікавлені в якнайшвидшому встановленні істини" у справі отруєння кандидата.

Розкриття обставин отруєння Ющенка "для СБУ є справою честі", сказала прес-секретар, тим більше, що останнім часом з'явилися повідомлення про причетність керівників Служби до отруєння кандидатів.

Як повідомлявся, раніше ряд ЗМІ поширили слова Ющенка про те, що він упевнений у своєму отруєнні в ході вечері 5 вересня з керівниками СБУ.

Прес-секретар кандидата Ірина Геращенко повідомила, що журналісти не зовсім правильно витлумачили слова Ющенка й заявила, що остаточні висновки про обставини його отруєння має надати "чесне, професійне слідство".

Сам Ющенко в п'ятницю в Харкові заявив, що не обвинувачує особисто керівників Служби безпеки України у своєму отруєнні, і в чергове підкреслив, що його отруїла влада.

"На останній діловій вечері (5 вересня) були присутні глава СБУ і його заступник, але я не хотів би цими слова сказати, що зараз маю прямий докір, пряму підозру участі цих людей у моєму отруєнні", - сказав Ющенко.

"Є прокурор, є слідство, і буде суд, і я б хотів, щоб отут говорив саме суд, і працювало верховенство права", - додав він.

"Я можу зараз тільки стверджувати те, що стверджував із трибуни Верховної Ради: безумовно, мова йде про політичне вбивство. Воно вигідно було моїм опонентам, людям, які вважають, що бути мені у виборчій гонці - це більша небезпека для них. Я не називаю прізвищ, я тільки стверджую - мене отруїла влада", - заявив він, додавши, що через кілька тижнів у нього будуть "відповідні факти", що доводять це.

Лікарі віденської клініки "Рудольфінерхаус" на прес-конференції 11 грудня заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Ющенко був госпіталізований у клініку 10 вересня.

Він проходив там обстеження до 18 вересня, а потім ще раз із 30 вересня по 10 жовтня. Ще раз він побував в Австрії в грудні.

5 вересня Ющенко вечеряв на дачі екс-заступника голови Володимира Сацюка з ним і головою СБУ Смєшком.

Читайте також:

МЕДИКИ З'ЯСУВАЛИ ВСІ ОБСТАВИНИ ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Ющенко назвав тих, хто його отруїв. Раками?

Все про отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...