Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма "не здавав" Януковича. При демократії всі бояться відповіді

Субота, 18 грудня 2004, 15:44
Губернатор Одеської області не вважає, що Леонід Кучма "здав" Віктора Януковича.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Леонід Кучма дав досить позитивні оцінки роботі уряду. І Президент не підписав відставку Януковича. А лише заява на відпустку. Так, я можу сказати, що багато хто, хто підтримував прем'єр-міністра, побігли з його корабля. Але це зовсім не значить, що Кучма когось здав", - відзначив Гриневецький.

За його словами, це лише означає, що люди забули відомий вираз. "У політику приходять із блискучим майбутнім, а йдуть із її з жахливим минулим".

Що ж стосується результатів голосування, те, Гриневецький нагадав слова Жванецького: "при диктатурі всі бояться питання, а при демократії - відповіді".

"Але оскільки мені боятися нічого, то скажу, що на виборах теперішніх, як у прогнозах і любові, неправди не буває. Бувають тільки помилки. Але якщо серйозно, то я вважаю, що з переголосуванням ми можемо потрапити в правовий тупик", - відзначив одеський губернатор.

"Це прецедент, що який може зіграти на юридичному полі негарну роль. Це схоже на пружину, яку довго стискали, а потім раптом різко відпустили", - додав він.

Коментуючи заяви Януковича про його опозиційність до влади, Гриневецький відзначив, що й Віктор Ющенко, і Віктор Янукович - є представниками влади.

"Тільки один представляє законодавчу, очолюючи найбільшу фракцію в законодавчому органі, а другий - виконавчу", - додав він.

На питання про ставлення до Ющенка, губернатор сказав: "До Віктора Ющенка ставлюся нормально".

"Інша справа, що ви вкладаєте в поняття команда. Є ближнє коло - родина, є оточення, є зовнішній вплив. І всі вони по-різному впливають", -відзначив він.

"Я думаю, він повинен розуміти, що короля грає свита. Дуже хотілося, щоб і це оточення розуміло, що їм доведеться жити в країні з тими, хто голосував "проти". Я залишаюся прихильником сильної регіональної політики. Чи є такі в команді Ющенка? Поки не бачив", - додав Гриневецький.

За його словами, було б "абсолютно правильним", якби обидва кандидата в президенти заявили про свою команду: хто буде прем'єр, віце-прем'єр, голова адміністрації, губернатори.

"Упевнений, результати виборів були б іншими", - відзначив губернатор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування