Ющенко назвав Януковича "переможеним" і поїхав у родинних справах

Субота, 18 грудня 2004, 16:51
Віктор Ющенко не збирається коментувати образливі слова Януковича в бік своїх прихильників, щоб не принижувати цим ані себе, ані свого опонента.

"Велика і серйозна політична сила, яка насправді виграла вибори, повинна з розумінням ставитися до переможеної сторони", - сказав він у інтерв'ю журналістам під час поїздки на Черкащину, передає персональний сайт Ющенка.

Ющенко назвав випади Януковича "політичними емоціями" і закликав своїх прибічників не звертати на них увагу, оскільки це, за його словами, - "заяви переможених". При цьому кандидат зазначив, "що програвати також треба вміти".

Під час своєї поїздки Черкащиною у суботу, 18 грудня, подружжя Ющенків разом із дітьми Софійкою і Христинкою відвідали з приватним візитом Олександра Тарасовича Липовецького – колишнього остарбайтера, який працював у Німеччині разом із батьками Катерини Ющенко, а нині живе в селі Кобринове, що на Черкащині.

Нещодавно цей 82-річний чоловік, прочитавши в газеті біографію дружини Віктора Андрійовича, написав родині Ющенків листа – з’ясувалося, що він знав і добре пам’ятає її батьків, оскільки вони з Михайлом Чумаченком, татом Катерини, були друзями.

Батько Катерини Михайлівни потрапив до Німеччини у військовий полон, а її маму вивезли як остарбайтера. Там вони і познайомилися.

Олександр Липовецький розповідав Ющенкам про своє життя та показував старі фотографії. На деяких із них є молоді батьки Катерини Михайлівни.

За словами дружини Ющенка, вона "щаслива познайомитися з людиною, про яку чула з дитинства", передає прес-служба центрального штабу Ющенка

Віктор Ющенко описав зустріч як таку, що надихає, "адже це історія не просто однієї родини, це історія України". "В мене виникло відчуття, наче я спілкуюся зі своїм тестем, а не з його побратимом", – зізнався він.

Михайло Чумаченко помер декілька років тому. Він похований у Києві, на Лісовому кладовищі.

Подружжя Ющенків також розповіло, що вони розказують своїм дітям історії про їхніх предків, про Україну, прищеплюючи їм почуття гордості за те, що вони живуть у тій незалежній державі, про яку мріяли їхні діди.

Спілкуючись із журналістами і відповідаючи на їхні запитання, чому в передвиборний час Ющенко вирішив приділити увагу таким особистим, неполітичним речам, він сказав, що "вибори вже фактично відбулися, адже люди давно визначилися".

За словами Ющенка, для нього дуже важливе глибоке спілкування з людьми, адже "такі розмови завжди додають наснаги і сил".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування