Американський конгресмен уже не хоче ізолювати Кучму

Субота, 18 грудня 2004, 18:33
Конгресмен США Дана Рорабахер вважає неактуальним на сьогоднішній день свій законопроект, який передбачає санкції щодо України й персональні санкції для широкого кола українських чиновників і політиків у випадку недемократичних виборів президента в 2004 році.

Про це він заявив у суботу в Києві після зустрічі із главою Верховної Ради України Володимиром Литвином.

"У ході зустрічей (з керівництвом України) я побачив, що необхідність у моєму законопроекті відпала - зроблені всі кроки, спрямовані на проведення чесних і прозорих виборів, і я сподіваюся, що їхні результати будуть відбивати реальне волевиявлення українського народу", - сказав він.

Як повідомлялося, у вересні Рорабахер вніс у палату представників США проект документа "Акт про українську демократію й чесні вибори-2004". Цей документ передбачає санкції щодо України й персональні санкції для широкого кола українських чиновників і політиків у випадку недемократичних виборів в 2004 році.

Зараз він очолює прибулу в суботу в Київ міжпартійну делегацію членів Конгресу США, яка зустрічається з вищими посадовими особами України й іншими провідними політиками для обговорення американо-українських відносин і поточного стану справ в Україні.

Рорабахер відзначив, що конгресмени в ході візиту в Україну мають намір переконатися в забезпеченні проведення прозорих і чесних виборів, а також виявити солідарність із цим процесом.

"Ми не підтримуємо жодних політичних сил чи кандидатів, а - вільні й прозорі вибори", - підкреслив він.

Коментуючи заяви низки політиків про фінансування з боку США виборчої кампанії в Україні, Рорабахер відзначив: "Народ США завжди вважає, що він має бути з тими народами, які відстоюють право жити в демократичному суспільстві.

Уряд США також робить все, щоб сприяти розвитку демократії, а не обранню того чи іншого кандидата".

Рорабахер повідомив, що в ході зустрічі, яка відбулася раніше в суботу, із президентом України Леонідом Кучмою обговорювалися питання проведення прозорих і чесних виборів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News