Кучма підписав закон про вибори. Але попереджає опозицію про бумеранг

Субота, 18 грудня 2004, 21:29
Президент України Леонід Кучма підписав прийняті Верховною Радою поправки до закону про особливості застосування закону про вибори президента при повторному голосуванні 26 грудня, повідомляє прес-служба глави держави.

Закон набуває чинності від дня його офіційного опублікування.

Президент відзначив, що підписує закон, що знімає проблему бюлетенів для повторного голосування, так і не одержавши висновків Кабінету міністрів і міністерства юстиції, як цього вимагає процедура.

Однак він робить це, щоб зняти напругу в суспільстві.

"Мирне завершення протистояння "жовтогарячих" й "біло-блакитних"- це для мене зараз головне", - сказав президент.

Леонід Кучма відзначив, що внутрішній громадянський мир для нього найвища цінність і люди, на його думку, могли в цьому переконається протягом десяти років його президентства.

Водночас президент уважає неприйнятними ті методи політичної боротьби, які були продемонстровані під час передвиборної кампанії, у тому числі - блокування державних установ.

"Це беззаконня. І це при тому, що двічі під час круглих столів за участю міжнародних посередників опозиція приймала на себе зобов'язання зняти блокаду. Я хотів би нагадати організаторам й учасникам цих й інших подій, що беззаконня - завжди бумеранг", заявив Леонід Кучма.

"Їхнє беззаконня повернеться проти них. Обов'язково! Інакше не буває. Я нікому не бажаю зла й молю Бога, щоб ударило не дуже боляче. Але це вже залежить не від мене, а від вас самих, шановні співвітчизники!", - додав він.

Як повідомлялося, 14 грудня парламент вніс зміни в закон про особливості застосування закону про вибори президента при повторному голосуванні 26 грудня, дозволивши друкувати виборчі бюлетені не тільки на банкнотно-монетному дворі Національного банку, але й на поліграфічному комбінаті "Україна".

Глава ЦВК Ярослав Давидович раніше заявляв, що одне підприємство - банкнотно-монетний двір Нацбанку - встигне до встановленого планом строку в умовах цілодобової роботи надрукувати лише трохи більше половини необхідних бюлетенів.

Представники команди Ющенка стверджували, що якщо такий закон не буде прийнятий, проведення переголосування опиниться під погрозою, оскільки один поліграфкомбінат не встигне надрукувати необхідну кількість бюлетенів.

Після прийняття закону парламентом, Леонід Кучма заявив, що підпише його тільки в стінах своєї адміністрації, після того, як вона буде разблокована відповідно до відповідних рішень учасників "круглого столу" по врегулюванню політичної кризи в Україні від 6 грудня.

Представники громадянської кампанії "Пора", яка блокує адміністрацію президента й заміську резиденцію президента в Конча-Заспі, заявили, що до 26 грудня не мають наміру знімати блокаду.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Давидович не дав Кучмі зірвати вибори


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування