Кучма посвариться з Ізраїлем через Голанські висоти?

Неділя, 19 грудня 2004, 23:00
Президент України Леонід Кучма підписав указ про направлення миротворчого контингенту для участі України в Силах ООН за спостереженням за роз'єднанням ізраїльських і сирійських військ.

Документ датований 15 грудня, повідомляється на сторінці "законодавство" офіційного сайту Верховної Ради.

Відповідно до указу, для участі в роботі місії буде відправлений тиловий підрозділ у складі до 200 чоловік.

Уряду України доручається забезпечити підготовку й відрядження українського миротворчого контингенту й вирішити питання його фінансового й матеріально-технічного забезпечення.

Таке рішення, йдеться в указі, прийнято з урахуванням зобов'язань України як держави - члена ООН, а також резолюції Ради Безпеки ООН N 350 (1974) і відповідного звернення Секретаріату ООН від 21 травня 2004 року.

Участь України в силах ООН зі спостереження за роз'єднанням ізраїльських і сирійських військ відповідає інтересам підтримки міжнародного миру й безпеки, національним інтересам держави, відзначається в документі.

У прес-службі Міноборони України агентству "Інтерфакс-Україна" сказали, що підготовка контингенту почнеться після рішення Верховної Ради, яка повинна схвалити указ президента.

"Практика показує, що від рішення парламенту до відрядження (миротворчих контингентів) проходить близько півроку", - відзначили в прес-службі. Поки на порядку денному українського парламенту це питання не стоїть.

У той же час, нардеп з "Нашої України" Юрій Кармазін вважає, що парламент не проголосує позитивно за відправлення українських миротворців на Голанські висоти.

Про це Кармазін заявив в інтерв'ю агентству "Новини - Україна".

Він також вважає "недоречним" рішення президента Кучми про відправлення українських миротворці в район Голанських висот. "Нашим солдатам на Голанських висотах робити нічого, у нас досить внутрішніх проблем" - сказав депутат.

У той же час, глава комітету з питань національної безпеки й оборони Георгій Крючков не виключає, що парламент підтримає пропозицію про направлення українських миротворців у рамках місії ООН зі спостереження за роз'єднанням ізраїльських і сирійських військ.

У самому Ізраїлі вважають "передчасним" направляти на Голанські висоти український миротворчий контингент у складі 200 чоловік.

Як заявив "Німецькій Хвилі" речник ізраїльського МЗС Ліор Бен Дор, Ізраїль вітатиме їхню присутність лише після досягнення мирної угоди з Сирією.

До того часу, як вважає Ліор Бен Дор, особливої потреби у присутності українських миротворців немає, проте, "якщо відповідне прохання надійде від ООН, Ізраїль готовий його розглянути", - зазначив Бен Дор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...