Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Севастополі януковичці зривають вибори та застосовують силу проти ющенківців

Понеділок, 20 грудня 2004, 10:00
В Севастополі члени Територіальної виборчої комісії №224 від кандидата Віктора Януковича заблокували прийняття подання кандидатур членів дільничних виборчих комісій від Віктора Ющенка.

Про це повідомила довірена особа кандидата Ющенка по 224-му виборчому округу Дмитро Базів.

Він наголосив, що відмова членів ТВК від Януковича затвердити кандидатури від Ющенка пов'язана з політичним конфліктом, який виник у територіальній комісії у суботу під час засідання.

Зокрема, за словами Базіва, 18 грудня голова комісії і ТВК, обраний за квотою від Ющенка, відмовився засвідчити підпис на поданні щодо складу ДВК від довіреної особи Януковича у 224-му окрузі Івана Вернидубова, оскільки це подання було передане до комісії офіційним спостерігачем і, до того ж, не було завірене нотаріально, що не відповідає вимогам законодавства.

Базів переконаний, що на даний момент вибори у 224-му окрузі знаходяться під загрозою зриву.

Також про ситуацію, яка склалася, вже особисто поінформовано голову ЦВК Ярослава Давидовича.

***

У той же час, у неділю у Севастополі прихильники кандидата Януковича розбили три приватних автомобілі, на яких була помаранчева символіка.

Інциденти трапилися відразу після молебна і хресної ходи на площі Нахімова з нагоди дня Святого Миколая, у яких прихильники Януковича також взяли активну участь (перед цим вони в кількості близько 200 осіб перекривали в'їзд на площу автопробігу "Поїзд дружби", прибуття якого у неділю очікувалося у Севастополі).

Близько тридцяти осіб зупинили спочатку одну машину (усі машини - севастопольські), що їхала повз площу з помаранчевими стрічками і плакатами "Так Ющенко!", і почали з близької відстані закидати її яйцями, бити ногами в двері і корпус. Вони в присутності міліції також били ціпами та пляшками по склу цього авто впродовж близько п'яти хвилин.

Через приблизно 20 хвилин прихильники Януковича напали на друге авто (на ньому була лише одна оранжева стрічка) і повністю розбили лобове скло. Після того, як його власники - хлопець і дівчина - вийшли з машини й емоційно висловили своє обурення, прихильники Януковича почали скандувати "Янукович!" і прив'язувати до авто сині стрічки. Дівчина - пасажирка авто отримала поранення внаслідок розбиття скла. Так само як і хлопець, вона з обуренням стверджувала, що не мала на меті когось провокувати.

Зараз усі три розбиті авто знаходяться біля будинку Ленінського райвідділу УМВС України у Севастополі. Господарі авто звернулися з відповідними заявами до правоохоронних органів.

Севастопольський штаб Ющенка також має намір звернутися до правоохоронних органів з приводу інциденту.

Представники міліції були на площі зранку і до закінчення подій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування