Солана чекає чесних виборів і буде працювати з новою адміністрацією

Понеділок, 20 грудня 2004, 10:38
Європейський Союз розраховує, що повторне голосування у другому турі президентських виборів в Україні буде мати чесний і відкритий характер, оскільки від цього залежить початок реалізації Єврокомісією плану дій щодо України.

Про це заявив верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана в інтерв'ю "Новій газеті", опублікованому в понеділок.

Повторний другий тур виборів президента України призначений на 26 грудня.

"Ви знаєте, що для України недавно розроблений план дій у рамках політики європейського партнерства, і ми почнемо його виконувати, як тільки дозволять умови в Україні, тобто, як тільки ми переконаємося, що переголосування було вільним і чесним, і коли там буде сформована нова адміністрація", - відзначив Солана.

У Брюсселі 9 грудня було оголошено про намічений план дій щодо 7 країн-партнерів, серед яких - Україна й Ізраїль. План не передбачає перспективи їхнього приєднання до ЄС.

У документі викладені пріоритетні напрямки співробітництва Євросоюзу із зазначеними державами на засадах політики сусідства.

"Успішний перехід України до демократії і як результат встановлення в ній стабільності важливі для європейців", - підкреслив Солана.

За його словами, "недавні події в Україні привернули до неї більше уваги, продемонстрували всім, як в Україні, так і в зовнішньому світі, що в цій країні є громадянське суспільство, яке здатне й має волю стояти за демократію".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування