Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загони Януковича придбали зброю у Росії, щоб зірвати вибори

Понеділок, 20 грудня 2004, 11:57
Народний депутат України, член фракції БЮТ Григорій Омельченко заявив, що "донецькі" купили у Чорноморського флоту Росії зброю для зриву виборів.

Про це він повідомив в ефірі ТРК "Ера" в неділю, передає УНІАН.

За словами Омельченка, в Севастополі, на складах ЧМФ закуплена зброя, частину якої вже передано так званим "загонам самооборони", про створення яких в Донецьку говорив кандидат Віктор Янукович.

Омельченко уточнив, що в Донецьку вже створено 30 груп по 30 осіб з числа колишніх кримінальних злочинців, спортсменів та інших, кожну групу курує офіцер донецького "Беркута".

На даний момент, за даними Омельченка, вже закуплено 100 "стволів", 90 гранат Ф-1, 25 кг тротилу, 100 електродетонаторів. Суть завдання, за словами Омельченка, організувати безлади і кровопролиття у Києві в період з 26 по 28 грудня, якщо вибори складуться не на користь Януковича.

Після кровопролиття, за даними Омельченка, президент Леонід Кучма введе надзвичайний стан, і вибори будуть відкладені мінімум на півроку – або до вересня наступного року, коли набудуть сили зміни в Конституцію України.

Омельченко зазначив, що про факти продажу зброї Чорноморського флоту в Донецьку область відомо і президенту Росії Володимиру Путіну, і Кучмі, і керівництву МВС, і Януковичу.

Омельченко висловив надію, що Янукович коливається в прийнятті рішення про використання російської зброї його донецькими прихильниками.

В той же час, прес-секретар луганського облвідділення Партії Регіонів Сергій Волошин повідомив, що ціллю громадських загонів, що можливо, будуть сформовані, буде не тільки участь у мітингах і демонстраціях, але й охорона порядку, захист адміністративних будинків на випадок блокування представниками опозиції.
"Подібні загони поки ще є тільки на папері. Ми маємо координати людей, адреси, телефони", - сказав Волошин.

В той же час, керівник луганського обласного штабу Ющенка Олексій Данилов розкритикував дії щодо формування загонів і заявив, що вони спрямовані на розкол України.

"Та жовтогаряча революція, що була в Києві, - це була мирна, спокійна демонстрація саме сили народу. Але те, що тут намагаються робити із шахтарів, із козаків, це трохи інше. Якщо це буде проходити мирно, так, люди мають на це право", - сказав він.

"Але вже сьогодні їх явно підбурюють на сутички з опонентами, промовляють гасла щодо розподілу України на схід і захід. Те, що робиться, не спрямовано на єднання нашої держави, ця діяльність спрямована на розлад", - сказав Данилов, слова якого наводить Українська служба Бі-Бі-Сі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...