Команда Ющенка попереджає, що зірвати вибори можуть лише терактом

Понеділок, 20 грудня 2004, 12:07
Команда Ющенка заявляє, що єдиний спосіб для влади зірвати вибори – організація терористичного акту.

"У влади є один спосіб зірвати вибори – це синдром Каширського шосе або те, що відбувалося в Іспанії за чотири дні до виборів", - заявив на прес-конференції один із координаторів вуличних акцій протесту Тарас Стецьків.

Водночас він попередив: "Якщо люди підвелися з колін, свій вибір вони не віддадуть".

Інший координатор Володимир Філенко сказав, що "Медведчук працює у руслі зриву виборів 26 грудня і проведення нових виборів від початку до кінця, щоб Кучма-3 пролонгувати на три-чотири місяці".

За словами Філенка, влада може застосувати технологію псування бюлетенів на Західній Україні – коли члени дільничних виборчих комісій від Януковича не ставитимуть підпис на бюлетені.

Також можливий варіант, коли члени дільничних комісій не приходитимуть на засідання комісій – але за це наступає кримінальна відповідальність, сказав Філенко.

Стецьків повідомив, що за час помаранчевої революції була зібрана база даних 350 тисяч осіб, які готові бути спостерігачами від Ющенка на Сході та Півдні України. При цьому реальна потреба у людях – 80 тисяч.

"На жодну дільницю ми не направляємо по одній-дві особи. Туди їдуть групи, які в разі чого готові тримати кругову оборону", - сказав Стецьків.

Представники команди Ющенка попередили владу, що будуть діяти більш радикально у разі, якщо під час переголосування влада знову буде проводити масові фальсифікації.

"Якщо комусь захочеться повторити те, що було 21 листопада – ми попереджаємо, що такими мирними більше не будемо. Ми здатні швидко і ефективно навести порядок", - сказав Стецьків.

22 грудня на Майдані Незалежності прихильники Ющенка планують провести 300-тисячний мітинг мобілізації. На цій акції Ющенко закликає киян приходити на Майдан після закриття дільниць 26 грудня.

"22 грудня ми закликаємо киян виходити на Майдан захистити вибір України. Потім на Майдан підтягнуться спостерігачі зі східних регіонів", - сказав на цій же прес-конференції Юрій Луценко.

Мітинг почнеться о 18:30, а закінчиться о 19:40. Як пояснив Філенко, це робиться так, щоб люди встигли переглянути фільм про Ющенка, який буде демонструватися по УТ-1 в рамках безкоштовного ефірного часу для кандидатів у президенти.

На мітингу виступить Ющенко, очікується участь Тимошенко, Мороза, Кінаха та Віталія Кличка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування