Журнал Time включив Ющенка у список "найважливіших людей" року

Понеділок, 20 грудня 2004, 12:18
Щотижневик "Time", який назвав президента США Джорджа Буша "людиною 2004 року", відзначив також Віктора Ющенка як одного з "людей, що зіграли важливу роль у минулому році".

У цей ряд також потрапили політики, бізнесмени, спортсмени й навіть скаковий кінь - улюбленець американської публіки, повідомляє Newsru, з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Першим з них згадається кандидат у президенти України Віктор Ющенко. Відзначаючи завзяту боротьбу "кандидата української опозиції" за владу, видання стверджує, що він "незабаром може стати обличчям більш демократичної України".

Також відзначено тимчасового прем'єра Іраку Аяд Алауї, "що зіграв роль крутого хлопця", зокрема, відновивши в країні страту й підтримавши штурм силами США іракських міст, які служили центрами іракського опору. Однак, думає журнал, прем'єр має "переконати скептично настроєних іракських виборців у тому, що він не підсаджена качка США".

Наступний - "перший демократично обраний президент Афганістану" Хамід Карзай. Втім, вказує "Time", "йому ще потрібно виконати обіцянку викорінити виробництво героїну, а також установити контроль над країною, якою як і раніше правлять в основному польові командири, а також, таліби".

Включений у список видатних діячів року прем'єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон. Говориться, що в минулому році він "пережив корупційний скандал, а також свого заклятого супротивника Ясіра Арафата й почав рішуче здійснювати сміливий план виведення ізраїльських поселень із сектора Газа".

"Але чи виявить себе старий яструб миротворцем після обрання палестинцями нового лідера, залишається відкритим питанням", - пише щотижневик.

Замикає список іноземних діячів, що виявили себе в 2004 році, голова КНР Ху Цзіньтао, що, за словами журналу, пройшов шлях від "провінційного бюрократа" до "незаперечного керівника країни, що є економічним двигуном Азії".

До негативних рис китайського лідера "Time" зараховує не надто дружелюбне ставлення до "демократії західного зразка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування