МВС готує "карусель", а загони Януковича злякаються бронетранспортера

Понеділок, 20 грудня 2004, 14:44
МВС тисячними накладами готує тимчасові посвідчення громадянина для фальсифікації на виборах.

Про це розповів голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією член фракції "Наша Україна" Володимир Стретович.

Він розповів, що відповідно до закону про вибори, громадянин має право проголосувати по тимчасовому посвідченню громадянина, яке, наприклад, видають, якщо втрачено паспорт і за деяких інших обставин.

"МВС, маючи доступ до цього, надрукувало їх тисячними тиражами, і ці посвідчення мають з'явитись в день голосування", - сказав Стретович.

Водночас він зауважив, що люди, які придумали такий спосіб фальсифікації, не врахували обставину, що членами дільничних комісій є наполовину представники того і іншого кандидата, "ніхто їм не дозволить стати на облік (мається на увазі люди зі східних областей). "Я думаю, що з цієї затії мало що вийде, але ми вживаємо превентивних заходів", – сказав Стретович.

Також парламентарій розповів журналістам, що в понеділок він звертався до СБУ, де йому пообіцяли до кінця дня ретельно перевірити інформацію і в понеділок повідомити, чи відповідають дійсності заяви Григорія Омельченка про те, що в Донецьку готуються збройні формування для походу на Київ.

Також з офіційними листами він звернувся до секретаря РНБО, керівника МВС, щоб вони до кінця тижня, перевіривши, повідомили результати розслідування. "Те, що щось готується говорить дуже спокійна обстановка – дуже спокійно вони себе поводять для такої ситуації", - сказав Стретович.

Він також нагадав заяви кандидата Віктора Януковича, зроблені ним в Миколаєві, у яких він прямо говорив, що вже є 300 організацій, готових їхати до Києва захищати свого кандидата. "Але скільки їх дійсно, ми не знаємо", - зазначив депутат.

При цьому він послався також на слова Януковича, який заявив, що лише у Севастополі їх 35 тисяч.

Стретович нагадав, що всього населення в Севастополі 250 тисяч. "Я не вірю, що кожен дев'ятий севастополець записався їхати до Києва", - зауважив депутат.

Стретович також висловив думку, що підготовка таких загонів також не принесе користі організаторам. "Достатньо з'явитись одному бронетранспортеру в Києві, і вони будуть сидіти по під'їздах", - сказав він.

УНІАН

Читайте також:

КОМАНДА ЮЩЕНКА ЗНАЙШЛА, ЯК БІЛОКІНЬ ДОПОМІГ ФАЛЬСИФІКУВАТИ ВИБОРИ

Литвин і Піскун розберуться із загонами Януковича

Загони Януковича придбали зброю у Росії, щоб зірвати вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування