Кушнарьов вчасно занедужав

Понеділок, 20 грудня 2004, 15:38
Екс-глава Харківської обласної держадміністрації Євген Кушнарьов не зміг потрапити на допит у Генеральну прокуратуру України через хворобу.

В понеділок на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що минулого тижня отримав повістку із запрошенням до заступника генерального прокурора на допит як свідок у порушеній кримінальній справі про заклики до порушення територіальної цілісності України.

"Але я, як і всі громадяни, іноді хворію", - сказав Кушнарьов, додавши, що й зараз перебуває на стаціонарному лікуванні, і тільки на годину відпросився у лікарів на прес-конференцію.

У зв'язку із хворобою, сказав Кушнарьов, він виїжджав минулого четверга у Москву на консультацію до кардіолога. Цю поїздку, за словами Кушнарьова, він поєднав з рядом політичних зустрічей, які назвав дуже цікавими.

В ході зустрічей з головою комітету Держдуми Андрієм Кокошиним і головою Федеральних Зборів Ради Федерації Сергієм Мироновим, з віце-спікером Держдуми Любов'ю Сліскою і головою адміністрації президента Росії Дмитром Медведєвим, сказав Кушнарьов, він ділився своїми оцінками, поглядами про перспективи розвитку політичної ситуації в Україні й перспективи україно-російських відносин.

В результаті цих зустрічей "не фіксувалися ніякі домовленості", повідомив Кушнарьов. Головним їхнім підсумком він назвав домовленість про продовження подібних контактів.

Найближчої середи в Харкові планується чергове засідання глав прикордонних областей, в яких, зокрема, візьме участь Кокошин.

Як повідомлялося, 30 листопада генпрокурор виніс постанову про порушення кримінальної справи за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну й скинення конституційного ладу в країні (частина 1 статті 109 Кримінального кодексу України, частина статті 110 КК України).

Кримінальна справа спрямована для проведення досудового розслідування в слідче управління Служби безпеки України.

Кушнарьов був активним прибічником створення так званої Південно-Східної автономної республіки.

18 грудня президент України підписав указ про звільнення Євгена Кушнарьова з посади глави Харківської обласної державної адміністрації. Іншим указом на цю посаду призначений Степан Масельский, котрий раніше був одним із заступників глави області.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News