Порошенко і Коновалюк посперечалися про "пісюар"

Понеділок, 20 грудня 2004, 22:15
Петро Порошенко упевнений, що штучне протиставлення регіонів України буде подолане протягом кількох місяців.

Про це він сказав в ефірі "5-го каналу", де був у гостях з одним із керівників штабу Януковича Валерієм Коновалюком після закінчення теледебатів кандидатів у президенти на Першому національному.

Коментуючи неприйняття Ющенком ідеї про утворення Південно-східної української автономної республіки, котру Ющенко назвав "пісюаром", Коновалюк зазначив, що так називати її "не годиться", бо за цим стоять люди, які є її прихильниками.

У відповідь Порошенко наголосив: "Я буду називати це утворення пісуаром". На його переконання, населення східних та південних областей не має до цієї ідеї жодного відношення. Натомість, стведжує Порошенко, поднімає це питания владна "кучка верхівки, яка турбується лише про власну долю і власне самозбереження", і тому продовжує розкол України.

На думку Коновалюка, "буде проблема передусім Віктора Андрійовича, якщо він переможе на виборах".

"Карта України не зміниться - вона буде двокольорова, буде складатися з прихильників Ющенка і прихильників Януковича", - сказав Коновалюк.

Порошенко, натомість, заперечив, що "Україна однокольорова", і українці будуть почуватися дома в будь-якому її куточку, в який будуть їздити.

"Сьогодні штучний поділ на Схід і Захід. Це все мине за два-три місяці.
Я хотів би заспокоїти всіх, що ранок 27 грудня буде добрий", - сказав Порошенко.

Порошенко висловив невдоволення, що Янукович так і не вибачився окремо за те, що називав прихильників свого опонентк "казлами". "Тому що це слово не біблєйскоє, це слово зековское, і ми проти того, щоб зековський жаргон був у політиці", - підкреслив Порошенко, додавши, що за "оранжевих крис" Янукович також не вибачився.

Щодо неодноразових пропозицій Януковича до Ющенка "сісти і домовитися", Коновалюк зазначив, що "виключно є два загальнонаціональних лидера", які повинні бачити перспективу для співпраці.

На що Порошенко, погодившись у принципі, висловив здивування, що такої готовності не було 31 жовтня 2003 року в Донецьку (коли був зірваний з"їзд Нашої України").

"Де була ця риторика, коли я намагався вийти до людей особисто, щоб з ними поспілкуватися, а мене там зустрічали завареними воротами?" – запитав Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування