Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашу Україну" звинувачують у відправці озброєних людей на Донбас

Понеділок, 20 грудня 2004, 23:00
Верховна Рада не розглядатиме внесення змін до закону про вибори президента 26 грудня, який дозволяє ветеранам і інвалідам голосування на дому.

За внесення його до порядку денного проголосувало лише 208 депутатів. Не підтримали проект "Наша Україна" та БЮТ.

Виступаючи з трибуни, бютівець Олександр Турчинов нагадав про пакетне голосування, і що тоді у КПУ, СДПУ(о) і "Регіонів України" не виникало претензій до закону.

"Ми постійно вимагали винести закон у зал і покращувати його. І саме КПУ, Регіони і СДПУ(о) тягнули цей закон у пакет, бо їх цікавлять тільки мандати. Подивіться, вони всі голосували 100%. А тепер наближається день, коли буде обраний народний президент Віктор Ющенко, вони бояться і через пенсіонерів і інвалідів ідуть на фальсифікації", - заявив він.

Натомість "регіонал" Коновалюк відзначив, що в закон вже вносилися зміни та нагадав про подання до КС, у якому оскаржується порушення прав громадян.

Він заявив, що змінено склад комісій і присутні понад 8 тисяч спостерігачів, які не дозволять зробити фальсифікації на цьому рівні.

"Черговою брехнею з метою виключити з виборчого процесу 3 мільйони громадян, які самі не можуть прийти на дільницю" назвав позицію "Нашої України" лідер КПУ Петро Симоненко.

"Нашоукраїнець" Ігор Осташ натомість нагадав, що згідно з даними Мінпраці, в Україні є близько двох мільйонів інвалідів, з яких лише частина інваліди першої групи, і їх права захищені законом. Решта інвалідів - 2-ї і 3-ї групи – працездатні.

Віктор Пинзеник заявив після голосування за внесення змін до закону, що всі стали свідками того, як фракції – КПУ, Регіони, СДПУ(о) - порушують пакетні домовленості.

Водночас представниця "регіонів" Людмила Кириченко звинуватила "Нашу Україну" в намаганні зірвати вибори.

За її словами, "помаранчеві роблять все, щоб зірвати вибори".

"Мені вчора стало відомо, що в Київській міській адміністрації пройшла нарада з представниками охоронних фірм, які мають право носити зброю. Вони за домовленістю формуватимуть загони в Луганську і Донецьку область, щоб організувати там масові збройні безпорядки і зірвати вибори", - заявила вона.

Зранку фракція Компартії вимагала розглянути законопроект свого однопартійця про зміни в закон про вибори президента, яким надається право ветеранам та інвалідам голосувати на дому.

Цю вимогу озвучив у вівторок лідер КПУ Петро Симоненко. Він заявив, що "через інтереси одного кандидата" позбавили права голосу 3 мільйони виборців.

Вимогу комуністів підтримала фракція "Регіони України". Як відомо, Янукович на всіх мітингах використовує тему несправедливого позбавлення виборців літнього віку права голосу.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що не виноситиме проект на голосування до четверга, поки його не розгляне профільний комітет.

Він нагадав, що на погоджувальній раді в понеділок пропозиція проголосувати цей законопроект не була підтримана.

Тоді представники КПУ спробували заблокувати трибуну парламенту.

Після цього спікер оголосив перерву на вимогу фракцій "Наша Україна", БЮТ, "Регіони України", "Трудова Україна" та СДПУ(о).

Верховна Рада розглядала зранку питання про трансляцію своїх засідань на УТ-1.

У вівторок депутати мають вирішити чи створювати слідчу комісію парламенту для розслідування видання указу президента про звільнення Володимира Сацюка з посади першого заступника голови СБУ.

***

Литвин також повідомив на ранковому засіданні про вихід з СДПУ(о) Євгена Сігала.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...