"БОЙОВИКИ ЯНУКОВИЧА" ГОТУЮТЬ ЗАМАХ НА ЮЩЕНКА?

Вівторок, 21 грудня 2004, 11:49
Штаб Віктора Януковича звернувся до чинного президента Кучми, Служби безпеки України, інших компетентних структур з пропозицією взяти до перевірки інформацію про замах на Віктора Ющенка, який готується "бойовиками Януковича".

Штаб закликає президента та правоохоронців "не допустити провокацій і посилити охорону Віктора Ющенка". Про це йдеться у заяві штабу Януковича за підписом Тараса Чорновола.

"Днями до керівника штабу Віктора Януковича Тараса Чорновола надійшла конфіденційна інформація від джерела в оточенні Ющенка, ім'я якого зі зрозумілих причин ми не можемо оприлюднити, про те, що радикали в оточенні Ющенка вимагають жорстких дій", зауважується у заяві.

"Зокрема, готується замах на Ющенка, який буде подаватися як вчинений "бойовиками Януковича". Джерело повідомляє, що лише після цього підніметься народ, вступлять у бій справжні бойовики і захоплять владу", йдеться у заяві Чорновола.

Ця інформація, за повідомленням штабу, підтверджується даними, що є у розпорядженні штабу Віктора Януковича.

Чорновіл розцінив як "непряме підтвердження цієї інформації" заяву народного депутата Григорія Омельченка про те, що нібито зброя Чорноморського флоту Росії використовуватиметься для організації силового зриву виборів.

"Подібна заява є яскравим прикладом депутатської безкарності, прикритої депутатським імунітетом, відсутності відповідальності за сказане і зроблене, зневаги не лише до українського закону, але й до сусідньої держави, у даному випадку – Росії, якій належить цей флот", йдеться у заяві.

"У появі такої заяви ми вбачаємо прикриття радикальних дій з боку оточення Віктора Ющенка і вважаємо, що реально вона відображає ситуацію щодо намірів цих сил у будь-який спосіб зірвати вибори, спровокувавши насильницькі дії з реалізації сценарію силового захоплення влади. У тому числі і через фізичне знищення Віктора Ющенка".

Штат Януковича також заявляє, що володіє "переконливою інформацією про те, що фінансові потоки на організацію заходів так званої "оранжевої революції", в т.ч. функціонування наметового містечка у Києві, спрямовуються з-за кордону, а не зі штабу Ющенка, а тим більше – не від пересічних киян".

"Те, що ми поки що бачили від організації "Пора", – лише верхівка айсбергу. У нас є переконливі дані, що організація насправді складається зі спецназівців, котрі ждуть свого часу, вони озброєні, добре навчені, фінансовані і, як відомо нам, погрожують штабові Ющенка використати силу, після чого ситуація неминуче стане неконтрольованою", заявляє Чорновіл.

"Щойно нам стало відомо, що до підвального приміщення Українського дому на Хрещатику, у дні, коли він повністю контролювався проющенківськими силами, ночами звозилася велика кількість атрибутики штабу Януковича (куртки, прапори, хусточки, шарфи), а також біти та металеві штирі. Виникає запитання, відповідь на яке, на жаль, відома – для подальшого використання у провокаціях".

"Центральний виборчий штаб Віктора Януковича, вступаючи у нав'язаний нам третій тур президентських виборів, який відбувається після вкраденої у нашого кандидата перемоги на легітимному голосуванні українського народу 21 листопада, був готовий до брудних технологій і провокацій з боку нашого опонента та його команди".

"Але, навіть зіткнувшись з відвертим попранням найвищого закону народу – Конституції України, норм людської моралі та безпрецедентним розмахом психологічних дослідів над людською свідомістю та підсвідомістю на київському Майдані Незалежності, ми не могли очікувати такого цинічного ставлення оточення Віктора Андрійовича не лише до нашого кандидата, а й до свого патрона", йдеться у заяві центрального штабу Януковича.

"Українська правда"

Читайте також:

Загони Януковича придбали зброю у Росії, щоб зірвати вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування