Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пообіцяв дипломатам, що Україна не стане Донбасом

Вівторок, 21 грудня 2004, 11:49
Кандидат у президенти Віктор Янукович виступає проти спроб розколоти Україну й має намір захищати суверенітет країни на будь-якій посаді.

Про це він заявив, виступаючи у вівторок у Києві перед керівництвом іноземного дипкорпусу, акредитованого в Україні.

"Я не збираюся миритися зі спробами розділити Україну, розколоти мій народ за територіальною, мовною або релігійною ознакою. Єдність нашої країни, її незалежність і суверенітет для мене - вища цінність, що я буду захищати на будь-якій посаді й у будь-яких умовах", - заявив Янукович

Він підкреслив, що має намір припиняти будь-які кроки, які перешкоджають розвитку української культури, української мови. Разом з тим, він заявив, що буде виступати за належне забезпечення прав представників інших національностей, які живуть в Україні, вільне використання їхньої рідної мови.

Янукович відзначив, що не збирається, "як деякі намагатися переконати, робити з України великий Донбас". Він підкреслив, що любить регіон, у якому виріс, однак є патріотом всієї України.

Він підкреслив, що виступає за проведення чесних і відкритих виборів "без застосування будь-якого адміністративного ресурсу". При цьому він висловив побажання, щоб із цього виходили і його опоненти на президентських виборах.

"Фактично сьогодні мій опонент володіє необмеженим медіа-ресурсом і підтримкою як центральних, так і місцевих органів влади в більшості регіонів України", - сказав Янукович.

Він відзначив, що нинішня ситуація принципово відрізняється від тієї, яка була перед першим і другим турами виборів, і є "критичною". За його словами, надмірна політизація суспільства вивела людей на вулиці.

"Так звана "помаранчева революція" продемонструвала громадянську позицію певної частини нашого народу", - сказав Янукович, разом з тим відзначивши, що "на Майдані виражалася думка лише частини, і далеко не більшої, українського народу".

Янукович вважає, що вихід на вулицю прихильників як одного, так й іншого кандидата в президенти - "це шлях у глухий кут". "А в найгіршому разі - це шлях до громадянського конфлікту, наслідки якого можуть бути непоправними", сказав він.

Кандидат підкреслив, що ніколи не допускав "навіть думки про використання сили для наведення порядку" і категорично виступає проти цього.

"Я виходив і виходжу з того, що лише легітимна перемога майбутнього президента дасть можливість Україні перебороти той складний етап, на якому вона сьогодні перебуває, зберегти єдність і згоду в нашій країні", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Повний текст выступу Януковича читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування