Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пора" зніме блокування АП. Але перед тим психологічно підготує спецназ

Вівторок, 21 грудня 2004, 12:19
Найближчим часом громадянська кампанія "Пора" зніме блокування адміністрації президента у зв'язку з відповідним рішенням суду.

Про це повідомив у вівторок один з координаторів "Пори" Євген Золотарьов.

Він повідомив, що 20 грудня Шевченківський районний суд столиці ухвалив рішення, яким зобов'язав громадянську кампанію "вжити невідкладних заходів щодо повного розблокування адміністрації президента України… та демонтажу улаштувань, що перешкоджають вільному доступу до зазначеної будівлі".

Суд зобов'язав кампанію також "не вчиняти будь-яких дій, спрямованих на блокування резиденції президента України "Конча-Заспа".

Даним рішенням було задоволено відповідну заяву до суду з боку Київської міськдержадміністрації.

"Спочатку ми ознайомимо працівників спецназу з цією постановою, щоб вони психологічно були готові, що будемо демонтувати лаштування", - сказав Золотарьов. "Думаю, це завтра почнеться", - додав він.

Разом з тим, за словами активіста, "громадянська кампанія "Пора" до часу інавгурації буде займатися, чим і займалася – пікетуванням адміністрації президента та його резиденції в Конча-Заспі".

Золотарьов також зазначив, що "Пора" знімає з себе відповідальність за наметове містечко на Хрещатику, звідки вона забрала свої намети. На запитання про можливу спробу "синьо-білої революції" після голосування 26 грудня на очищеному від "помаранчевих" Хрещатику, Золотарьов відповів:

"Я до цього ставлюся відверто скептично. Революція, інспірована владою, апріорі неможлива. Можлива лише імітація громадянської війни". Але, на думку Золотарьова, "громадянська війна під Новий рік – це малоймовірно".

Разом з тим, він нагадав, що "Пора" заявляла про свою готовність повернутися на Хрещатик у будь-який момент в разі потреби.

Інший активіст ГК "Пора" Владислав Каськів прокоментував інформацію, що з'явилася у пресі, щодо начебто переходу кампанії в опозицію одразу ж після обрання Ющенка президентом.

"Сьогодні абсолютно недоречно давати однозначні оцінки – перебуває "Пора" в опозиції чи ні. Питання про опозиційність не може стояти до завершення виборчої кампанії", - сказав він.

"Якщо ми й критикували певні його дії, це не значить, що чорне стало білим, і навпаки", - додав Каськів. На його думку, Ющенко "сьогодні є найбільш адекватним політиком для того, щоби стати президентом України".

Разом з тим, Каськів підкреслив: "Але це абсолютно не означає, що Україна вибрала собі царя, і що политик, який став президентом, не може помилятися". Саме для того, на думку активіста, й існує кампанія "Пора", "щоби вказувати на помилки, які роблять політики – в тому числі й новообраний президент Ющенко".

Каськів також повідомив, що після обрання президента розглядаються варіанти трансформації ГК "Пора" у всеукраїнську громадську організацію, політичне об'єдання або міжнародну інституцію для підтримки демократичних рухів у посттоталітарних суспільствах.

Він також висловив особисту думку, що "Пора" "переросте у кілька різних якостей", які будуть існувати одночасно. Так само Каськів підтвердив факт реєстрації громадської організації "Пора" в Кіровоградській області.

"Українська правда"

Читайте також:

Переможний шлях до ПОРАзки?

На Майдані можуть з'явитися намети проти президента Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: