Чорновіл буде свідком проти Януковича в Європейському суді?

Вівторок, 21 грудня 2004, 12:55
Керівника штабу Віктора Януковича Тараса Чорновола запрошують на 22 березня наступного року до Страсбурзького суду, щоб підтвердити причетність Януковича до злочинів проти правосуддя.

Про це у вівторок повідомляє "Телекритика".

22 березня в Європейському суді відбудеться слухання у справі донецького адвоката Сергія Салова, який оскаржує дії української влади, внаслідок яких він був заарештований у Донецьку 31 жовтня 1999 року в день виборів президента України, та провів в слідчому ізоляторі 7 місяців.

Салова тоді засудили за перешкоджання здійснення виборчих прав громадян. Прокуратура Донецька обвинуватила адвоката в поширенні п'ятьох листівок із повідомленням "про смерть Кучми від алкогольної інтоксикації".

Сам Салов стверджував, що листівки знайшов у поштовій скриньці – вони виглядали як свіже число газети "Голос України".

Європейський суд долучив до справи "записи Мельниченка", на яких тодішній донецький губернатор Віктор Янукович доповідає президенту Леоніду Кучмі про ті заходи, що вживаються для фальсифікації вироку щодо Салова.

На прохання Салова у Страсбурзі в березня 2005 року також має бути допитаний колишній охоронець президента Кучми Микола Мельниченко.

Салов також подав клопотання про допит Тараса Чорновола, який першим впізнав свій голос на записах і неодноразово стверджував, що готовий у будь-якому суді підтвердити їхню автентичність.

Читайте також:

Капкан для Януковича в Європейському суді з прав людини

"Судді взагалі подонкі". Додані діалоги про "Сумихімпром" і Бойка

За смерть Президента - 5 років умовно

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування