МВС і СБУ не знайшло, як Білоконь фальсифікує вибори

Вівторок, 21 грудня 2004, 14:50
Керівництво СБУ й МВС заявляє, що інформація про підготовку окремих груп осіб для прибуття в Київ наступного дня після повторного голосування, не знайшла свого підтвердження.

Про це йшлося на зустрічі спікера Литвина з генпрокурором Святославом Піскуном, СБУ Ігорем Смєшком і виконуючий обов'язки Міністра внутрішніх справ Володимиром Жуком, повідомляє Лігабізнесінформ з посиланням на прес-службу парламенту.

"Силовики" проінформували Литвина про заходи, що вживаються відповідними органами для забезпечення правопорядку в ході й після дня голосування.

Піскун повідомив спікерові парламенту про проведення перевірки законності видання наказу міністром внутрішніх справ про вміщення талонів зняття з реєстрації місця проживання до паспортів громадян України.

У свою чергу, в.о. міністра внутрішніх справ повідомив, що талони зняття з реєстрації місця проживання, про які повідомляли ряд ЗМІ, уведені відповідно до закону України "Про свободу пересування ", а не у зв'язку з виборами президента.

Вони видаються тільки трьом категоріям осіб.

Водночас Центральна виборча комісія вивчить інформацію про новий порядок реєстрації місця проживання або перебування фізичних осіб в Україні й дасть із цього приводу "чіткі роз'яснення", заявляє голова ЦВК Ярослав Давидович.

Наказ МВС "Про організації реєстрації й зняття з реєстрації місця проживання й перебування фізичних осіб в Україні" оприлюднив раніше народний депутат Микола Катеринчук (фракція "Наша Україна").

За його даними, відповідно до документа, замість внесення відомостей у паспортний документ реєстрація місця проживання може бути здійснена шляхом видачі вкладиша до паспортного документа про місце проживання й перебування із зазначенням адреси проживання особи.

Опозиція вважає, що цей документ спрямований на фальсифікацію виборів, оскільки, таким чином, людина може проголосувати відразу на декількох виборчих дільницях. Вихід зі становища народний депутат бачить у виключенні таких осіб зі списків виборців.

У вівторок у ході відвідування банкнотно-монетного двору Національного банку України й ознайомлення з ходом виготовлення виборчих бюлетенів в інтерв'ю журналістам Давидович відзначив, що відповідно до закону про вибори президента у список виборців вносяться лише громадяни за місцем постійного проживання.

"Я не хочу коментувати це питання без детального вивчення. Ми дамо чіткі роз'яснення по цьому питанню", - запевнив голова ЦВК, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:

КОМАНДА ЮЩЕНКА ЗНАЙШЛА, ЯК БІЛОКОНЬ ДОПОМІГ ФАЛЬСИФІКУВАТИ ВИБОРИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування