Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧОРНОМИРДІНА ХОЧУТЬ ВІДКЛИКАТИ

Вівторок, 21 грудня 2004, 16:11
Фракція "Родіна" у Держдумі має намір домагатися відставки посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна.

"В обстановці політичної нестабільності в Україні й невиразності російської зовнішньої політики фракція "Родіна" має намір (...) зажадати відставки посла Росії в Україні Чорномирдіна й проведення розслідування всієї його політичної діяльності", - говориться в заяві фракції "Про взаємини між Росії й Україною", прийнятому на засіданні у вівторок.

Члени фракції вважають, що "на українському напрямку" російська дипломатія зазнала поразки. "Почасти це зумовлено сформованою практикою призначати послами людей, далеких від інтересів нашої Батьківщини.

Перетворення російського посольства в Україні в приватну "контору" для Черномирдіна ми можемо розцінювати тільки як удар по престижу нашої країни й всьому блоку російсько-українських зв'язків", - говориться в заяві.

Члени фракції "Родіна" мають намір також домагатися введення подвійного громадянства для громадян Росії й України, "а в перспективі - єдиного громадянства"; уживати зусилля для розвитку реального економічного союзу двох країн, у тому числі й на рівні прикордонного співробітництва й міжрегіональних зв'язків; домагатися збереження єдиного простору російської культури, освіти й російської мови на території України.

Крім того, члени фракції "Родіна" збираються налагодити систематичну взаємодію із фракціями Верховної Ради, зміцнювати контакти з усіма конструктивними суспільно-політичними силами сусідньої республіки.

"Розуміючи всю складність сьогоднішніх російсько-українських відносин, фракція "Родіна" має намір домагатися головної мети - возз'єднання наших народів і держав", - підкреслюється в документі.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...