Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автопробігу "Поїзд дружби" не дали заїхати у Донецьк

Вівторок, 21 грудня 2004, 16:42
Запланований ще на ранок 21 грудня в'їзд 50 автомобілів автопробігу "Поїзд дружби" у місто Донецьк так і не став можливим.

За повідомленням одного із організаторів акції, члена Львівського громадського об'єднання "Центр духовного відродження" Василя Кудрявця, ще на під'їзді до міста колони оточили більше трьох сотень автомобілів, пасажири і водії яких активно висловлювали своє невдоволення спробами учасників пробігу заїхати на територію обласного центру.

Координатор акції Олена Гандзяк-Каськів повідомила, що два заступники губернатора області, представники мерії, ДАІ і "Беркуту" просили не заїздити до міста, бо не можуть гарантувати безпеку, адже "натовп некерований".

У машини з жовтою та помаранчевою символікою летять яйця, звучить нецензурна лайка, звучать погрози, дехто з людей з синьо-білою символікою демонструє обрізки металевих труб та палиці. Спроба провести прес-конференцію просто неба була унеможливлена натовпом десь у тисячу чоловік, який кидався на журналістів і представників оргкомітету акції.

Колона рухається – бампер у бампер – із мінімальною швидкістю (близько 10 кілометрів), щоб автомобілі прихильників Януковича не змогли "розбити колону". За повідомленням журналістки Національного радіо Оксани Денисової, яка знаходиться у колоні, кількість атакуючих автомобілів "не менше 300".

На дорозі розсипано безліч їжаків, шини щонайменше 8 автомобілів уже пробито. Наразі автоколона намагається виїхати на об'їздну дорогу, щоб вирушити у напрямку Харкова.

Тим часом, учасники автопробігу Ігор Сметанка та Сергій Сальніков ("Пора") виїхали до міста на машині з місцевими номерами, щоб покласти червоні троянди до пам'ятника визволителям міста. Від ідеї покласти квіти до монумента загиблим шахтарям у Макіївці довелося відмовитись, бо в умовах реальної небезпеки для життя людей і автотранспорту подальше пересування територією Донецької області є неможливим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування