Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шредер переконав Путіна не втручатися в українські вибори

Вівторок, 21 грудня 2004, 16:50
Канцлер ФРН Герхард Шредер заявив, що він і президент РФ Володимир Путін дійшли спільної думки про неприпустимість втручання в хід майбутніх виборів в Україні.

Про це повідомляє РІА "Новости-
Украина"
.

"Не можна втручатися в хід майбутніх виборів в Україні, а варто поважати рішення народу цієї країни відповідно до діючих там законів", - сказав канцлер на прес-конференції за підсумками німецько-російських консультацій.

Як відомо, у понеділок у Гамбурзі почалися дводенні німецько-російські урядові консультації, у яких взяли участь канцлер Німеччини й президент Росії. Це перша їх зустріч з початку політичної кризи в Україні.

Як зауважує російська служба "Німецької хвилі", "досі у Німеччині й Європі на Україну дивилися як на сферу впливу Росії".

Разом з тим, радіо наводить думку політолога Герхарда Зімона (Gerhard Simon), що "Шредер останніми тижнями активно підкреслює свою позитивну роль у справі пом'якшення позиції Росії щодо України".

І напряму, в телефонних розмовах, і побічно, через німецькі ЗМІ, канцлер закликає свого російського колегу до стриманості щодо розвитку подій в Україні й до розуміння особливостей демократичних процедур, зауважує "Німецька хвиля".

"На відміну від Чечні, тема України не табу для німецько-російського діалогу, але яка реальна вага слова канцлера, стане ясно після президентських виборів на Україні", - вважає Зімон.

У рамках консультацій планувалося підписати міжурядові угоди про програми молодіжного обміну, спільний проект у космічній сфері, про співробітництво російської залізниці з Deutsche Bahn і компанією Siemens, а також оголосити про низку проектів у сфері автомобіле- й літакобудування.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування