Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ НЕ ВИКЛЮЧАЄ ЗРИВУ ВИБОРІВ І ДОРОСЛИХ ДЯДЬ НА МАЙДАНАХ

Вівторок, 21 грудня 2004, 18:20
Кандидат у президенти Віктор Янукович вважає ймовірним невизнання переголосування 26 грудня законним через прийняття парламентом нового закону про вибори, що, за його словами, обмежує права великої кількості виборців.

Про це кандидат заявив на зустрічі з активом Дніпропетровська, де він у вівторок перебуває з передвиборчою поїздкою.

"Імовірність визнання виборів нелегітимними закладена в цьому законі", - сказав Янукович. Він вважає, що до цього документа потрібно терміново ухвалювати поправки.

В іншому випадку, за словами кандидата, не виключене визнання виборів 26 грудня незаконними. Він додав, що в законі є низка лазівок, які дозволяють це зробити.

Янукович пропонує політичним силам, які підтримують його кандидатуру, терміново домовитися із фракцією "Наша Україна" й її лідером Віктором Ющенком про внесення необхідних поправок у новий закон про вибори президента. Зараз цей документ порушує конституційні права громадян, переконаний кандидат.

Янукович пообіцяв, що у своєму виступі на УТ-1 у вівторок зробить конкретні пропозиції по нормалізації ситуації, щоб вибори були визнані легітимними й завершилися в 2004 році.

Кандидат додав, що сам зацікавлений в завершенні передвиборчої кампанії до Нового року.

Він також відзначив, що його команда зможе набрати стільки скарг від громадян на обмеження їхніх прав, скільки буде потрібно. "Скільки потрібно буде набрати скарг від громадян - стільки їх і буде", - сказав кандидат.

Він також попередив: "Якщо Ющенко не прислухається до цього й не погодиться зі мною, загроза невизнання цих виборів залишається реальною".

Янукович не виключає, що у випадку проведення виборів за новим законом, "який ущемляє конституційні права громадян", можуть бути акції протесту його прихильників. "І це буде серйозні дорослі люди, які вийдуть на площі", - сказав він.

"Тому ми повинні заспокоїти суспільство й думати про стабільність у нашій державі", - додав кандидат.

За його словами, необхідно прийняти "у пакеті" низку угод і вирішити "масу питань". Янукович підкреслив, що суспільство має обирати президента всієї України, а не її окремої частини.

Кандидат також відзначив, що необхідність введення конституційної реформи в дію найближчим часом диктується необхідність стабілізації ситуації в Україні.

"Ми повинні дати гарантії регіональній еліті, щоб не турбувалися, що її будуть рвати. Сьогодні це вже є", - сказав він.

Відповідно до закону про внесення змін у Конституцію, прийнятого парламентом і підписаного президентом, політреформа набуває чинності з вересня 2005 року, якщо будуть прийняті поправки в Основний закон, що стосуються розширення прав місцевого самоврядування, в іншому випадку - з 1 січня 2006 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування