Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович прогнозує, що Кучмі суд дасть третій строк

Вівторок, 21 грудня 2004, 19:47
Кандидат-прем'єр у відпустці Віктор Янукович застерігає, що наступного президента може назвати районний суд.

Про це він заявив під час свого планового виступу на телеканалі УТ-1 у вівторок.

"При нинішньому законі президент буде свідомо нелегітимним. Якщо врахувати, вибачите за порівняння, що генпрокурора вже призначено Печерським районним судом, то цілком можна чекати, що подібний варіант буде й на вищому рівні", - сказав він.

"Через пару місяців той же районний суд за поданням поновить на посаді колишнього президента й призначить його своїм рішенням на третій строк. Щоб такого не трапилося, є тільки один спосіб - підтвердити своїм активним голосуванням результат легітимного другого тура", - додав Янукович.

Він також заявив, що факти фальсифікацій не були доведені. "Всі розмови про те, що Верховний Суд скасував вибори, нібито через масові фальсифікації - груба неправда, розрахована на те, що прості люди не розбираються в юридичних тонкощах. Верховний суд скасував підсумки виборів на формальних підставах. Ніхто й ніде не довів факт масових фальсифікацій", - сказав він.

На думку Януковича для запобігання фальсифікацій потрібні "сильні загальнонаціональні партії, які мають вплив і на заході, і на сході України".

Янукович також знову повторив думку про те, що після виборів треба провести Форум національної згоди, " щоб разом шукати вихід з політичної кризи".

На думку Януковича таким виходом може стати "наближення строків введення в дію конституційної реформи не з вересня, а із січня".

"В обмін на таке наближення Верховна Рада могла б прийняти ще одне виправлення до закону про вибори такого змісту: якщо кандидат, що програв, або кандидати офіційно визнають підсумки, то ніхто інший не зможе оскаржити результати виборів. От такий пакет міг би запобігти спробам реставрації старої влади й стати основою для більше широкого консенсусу з найважливіших політичних проблем", - сказав Янукович.

Янукович також назвав свої принципи "єдності й згоди для України": "збереження унітарної держави, широка економічна автономія для регіонів, провідна роль парламенту України в регіональній політиці, обов'язковий контроль реформи конституційним судом, невтручання зовнішніх сил в українську політику".

Янукович також вважає за необхідне домовлятися й про правила ведення політичної боротьби на весь період виходу із кризи.

"До них я відношу відмову від будь-яких протиправних дій. Припинення пропагандистської істерії на телебаченні, введення контролю за технологіями психологічної маніпуляції на мітингах", - сказав Янукович.

Він також заявляє, що "одним з головних на Форумі національної згоди має стати питання про статус російської мови".

Янукович припустив, що на Форум нацзгоди можна винести "питання як відповідальність і гарантії свободи масової інформації".

Також на його думку необхідно винести питання "про гарантії й умови діяльності неурядових організацій".

"Я не проти НУО, але використання для політичних цілей такими організаціями фінансових засобів від закордонних держав має бути заборонено. Ми поважаємо наших закордонних партнерів, але не можемо допустити неповажне ставлення до українського народу", - сказав Янукович.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...