Проти Медведчука, Клюєва і Левенця просять порушити кримінальну справу

Середа, 22 грудня 2004, 09:57
Генпрокуратуру просять порушити кримінальну справу за статтею 157 проти голови АП Віктора Медведчука, віце-прем'єра Клюєва, Юрія Левенця у зв'язку з організацією масових фальсифікацій на виборах президента України.

Відповідний запит народного депутата Володимира Яворівського оголосив у середу на засіданні парламенту спікер Володимир Литвин.

Також він оголосив запит до генпрокурора Григорія Омельченка щодо перевірки факту перерахування 11 мільйонів гривень Хмельницькою АЕС на виборчу кампанію Віктора Януковича.

Омельченко також направив генпрокурору запит, що стосується порушення Януковичем та фірмою "Перехід аудор" виборчого законодавства.

Окрім цього, генпрокуратуру просять перевірити факт незаконного надання прихильникам Януковича військових пайків.

Також "Нашою Україною", БЮТ, СПУ та "Демплатформою НДП" направлено більше 40 запитів щодо порушення кримінальної справи за фактом неправомірного використання та підлогу документів на дільницях Донецької та Луганської області.

Олег Тягнибок просить СБУ перевірити інформацію щодо можливості використання російського спецназу для розгону мирних демонстрацій 26 грудня.

У той же час, Людмила Кириченко просить прокуратуру перевірити інформацію про формування озброєних угрупувань для відправки їх в Луганську область.

Нестор Шуфрич вимагає розслідувати порушення при формуванні виборчого фонду кандидата Віктора Ющенка, а також перевірити законність проведення мітингу на підтримку Ющенка на Майдані Незалежності.

Депутат Комар просить перевірити інформацію про розміщення зброї на вулицях Хрещатик та Майдан Незалежності.

Віталій Хомутиннік просить перевірити інформацію щодо незаконного перебування в Україні церкви "Посольство боже". Як відомо, прочанином цієї церкви є Леонід Черновецький, а її учасники брали участь в "помаранчевій революції".

Комуніст Юрій Соломатін вимагає від генпрокуратури та СБУ перевірки достовірності діагнозу Ющенка, поставленого в австрійській клініці "Рудольфінерхаус", де зафіксовано його отруєння діоксинами.

На початку засідання Литвин повідомив, що Володимир Кіроянц вийшов з групи "Центр".

Він також повідомив, що Верховна Рада вирішить у четвер, чи голосувати за бюджет. О 16 годині в середу відбудеться погоджувальна нарада з урядом.

"Українська правда"

Читайте також:

Як Янукович фальсифікував вибори. Перехоплені телефонні розмови штабу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News